View Single Post
Staro 14.06.2010., 11:23   #42
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
- koja je razlika izmedju public i private servera? pogotovo sto se tice nas nekoliko koji bi placali taj server? ista stvar, slotovi na jednim i drugim jel se razlikuju?
Public serveri su zamišljeni da budu dostupni za sve igrače i tako po defaultu nisu zaključani šifru (iako se šifra može stavit, te na taj način zaključat server).
Privatni serveri su namjenjeni pretežito za klanove i najčešće nemaju tolko slotova kolko javni. Unajmljeni su za warove (pošto su private serveri najčešće promod, iako ti na gamepanelu možeš birat koji mod želiš stavit) .
Isto tako cijena je niža od javnih. Slotovi sami po sebi nemaju razlike.
Citiraj:
- ako su public serveri oni na koje se mogu prikljucit i igraci izvana (ako je to tako, ovisno o prvom pitanju), jel se moze password za server definirati u toku, ovisno o tome jel hocemo igrat solo ili pustit ekipu unutra?
Naravno da da, par sekundi posla na gamepanelu.
Citiraj:
jel se moze po potrebi otvarat broj slotova (primjerice, ako kupimo 12 slotova a nas je trenutno troje pa hocemo pustit jos samo 3 dodatna igraca, pa da privremeno zakljucamo ostalih 6 slotova)?
Može, to se rješava sa privatnim slotovima. Privatne slotove, tj. šifru za privatne slotove imaju admini tako da mogu uć na server kad je on pun.
Npr. ako server ima 12 slotova, a 6 ih je privatnih, samo 6 ljudi će se moć spojit "normalno" (pod normalno mislim bez šifre).
Broj privatnih slotova i šifru definiraš na gamepanelu u glavnom configu.
Citiraj:
Ako uracunamo cijenu slota i cijenu eventualnog team speaka, placa li se jos ista dodatno?
Da, u praksi se teamspeak dodatno naplaćuje. Čini mi se da je cijena po slotu oko 90 lipa. Naravno ovisi o davatelju usluge.
Citiraj:
Mogu li se na takvim serverima pomocu nekog "for dummies" toola definirati razne stvari tipa config filea, rotacije samo jedne ili nekoliko mapa, zabrane pojedinih oruzja, itd? Naime amater sam skroz sto se tice konzole u COD4, znam se samo spojit na server preko IP-a, pa ne bi htio sad potrosit mjesec dana hosta samo da naucim par osnovnih stvari.
Server ima defaultni config kojeg ti možeš editirat ili jednostavno pukneš gore neki gotovi (npr. ak znaš nekog od admina drugih servera, može ti on "posudit" neke bitne djelove iz svog cfg-a)
Evo sad sam se sjetio nekog configuratora "for dummies".<<LINK>>
Inače uređivanje cfg-a ti nije problem jer ti je sve objašnjeno. Standardne naredbe su ti objašnjene koja za što služi tak da ne bi smjelo biti problema oko toga.
Citiraj:
Na nekim gameserverima pise tipa SLots: 12+2(public)... sta je 12 a sta je 2?
Nisam siguran, ali mislim da je to 12 javnih + 2 privatna slota. Ili možda 12 + 2 gratis
Evo nadam se da sam pomogao.
EDIT: Evo kolega me preduhitrio.