View Single Post
Staro 14.06.2010., 11:16   #41
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor perich Pregled postova
moze par njuberskih pitanja u vezi gameservera?

- koja je razlika izmedju public i private servera? pogotovo sto se tice nas nekoliko koji bi placali taj server? ista stvar, slotovi na jednim i drugim jel se razlikuju?

- ako su public serveri oni na koje se mogu prikljucit i igraci izvana (ako je to tako, ovisno o prvom pitanju), jel se moze password za server definirati u toku, ovisno o tome jel hocemo igrat solo ili pustit ekipu unutra?

- jel se moze po potrebi otvarat broj slotova (primjerice, ako kupimo 12 slotova a nas je trenutno troje pa hocemo pustit jos samo 3 dodatna igraca, pa da privremeno zakljucamo ostalih 6 slotova)?

- Ako uracunamo cijenu slota i cijenu eventualnog team speaka, placa li se jos ista dodatno?

- mogu li se na takvim serverima pomocu nekog "for dummies" toola definirati razne stvari tipa config filea, rotacije samo jedne ili nekoliko mapa, zabrane pojedinih oruzja, itd? Naime amater sam skroz sto se tice konzole u COD4, znam se samo spojit na server preko IP-a, pa ne bi htio sad potrosit mjesec dana hosta samo da naucim par osnovnih stvari.

- Na nekim gameserverima pise tipa SLots: 12+2(public)... sta je 12 a sta je 2?

hvala i sorry na ev. glupim pitanjima...
- na private serveru uvijek mora biti postavljen password, dok na publicu moze i nemora,ovisno o volji klijenta,to je jedina razlika

- znaci na public serveru mos u bilokojem trenutku postaviti password

- mozes ali za to je potreban restart servera u admin panelu. mozes smanjivati broj slotova ali ne i povecavati. ( napomena : kod vecine hostova je predefiniran broj slotova skriptom za pokretanje servera koju nemozes mjenjati, pa isto tako i nemozes smanjivati ni povecavati broj slotova. drugo rjesenje je postavljanje 6 privatnih slotova na server od 12, pa ko nema password za privatni slot nece se ni moc spojiti.)

- placa se nekakva naknada za transakcije ili sta vec,ali sve ti je uracunato u finalnu cijenu. Znaci kad dodes pred sam kraj transakcije pisat ce ti koliko kosta

- prije je bilo,ali za svake promjene bi trebao poznavati config file, jer ne postoji neko easy click sucelje ( ili se bar nisam susreo sa istim jos ) di bi ti klikao sta hoces sta ne. upoznat se sa cfgom i komandama i onda radis sta pozelis.

- 12 je broj public slotova ( svako se moze spojiti ) dok je 2 broj private slotova ( znaci tebi pise da je server 12/12 odnosno pun, ali ako znas password za private slotove mozes se spojiti kao 13/12 odnosno 14/12, takav server ima 14slotova ustvari,ali 12 ih je namjenjeno za public upotrebu