View Single Post
Staro 11.06.2010., 23:40   #6
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Hmm, cim se pocne previse reg spominjati, ne mogu a da ne zapitam koliko ti je stara OS instalacija
Paaa, dvije godine and still going strong
Inače samu instalaciju ne gazim puno, jer se novi programi instalirani unazad tih par godina mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Sa zadovoljstvom mogu reći kako sam uspio otkloniti problem. Problem je zapravo banalne prirode, iako se može relativno lako previdjeti. Ili je barem meni bilo tako.
Kao što se dalo zaključiti, problem je bio u registriju/neurednoj reinstalaciji antivirusa.
Kako je antivirus, tadašnji avast 4 automatski preuzeo nov program tj. 5-icu, uklanjanje je s njegove strane bilo traljavo obavljeno.
Outlook se zbunio, jer je on i dalje mislio kako je plug-in od 4-ke instaliran, ali umjesto njega nalazio se plug-in 5-ice.
Mislio sam kako to ne bi trebalo utjecati jer sam ručno onemogućio plug-in, a i kasnije sam često puta čistio registry u sklopu "održavanja" sistema.

Ukratko, po točkama, ako još netko bude imao takav problem:

1. preuzeti avast! Uninstall Utility i u safe modu pokrenuti brisanje starog/novog antivirusa
2. restartati kako bi uninstaller dovršio svoje i naknadno ručno/pomoću alata (npr. TuneUp Utilities) ukloniti eventualne zaostatke u registriju
3. instalirati novu verziju antivirusa i pri tome ne zaboraviti preuzeti zakrpe (sigurnosti radi)

I to je to.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote