View Single Post
Staro 11.06.2010., 10:50   #2
vodokotlic
Premium
Moj komp

vodokotlic's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Naravno da je sve to marketing. Potpuno je svejedno što nas hrpica gikova misli ili zna da su pojedine stavke totalni bulšit.
1. Novi uređaj dolazi s ekranom iste veličine kao i stari (s boljom matricom) u svijet Android uređaja ili s AMOLED ili puno fizički većim ekranom. Naravno da moraju izvuć barem jednu prednost i ispeglat ju do maximuma. I možeš bit siguran da sad nakon keynotea hrpetina ljudi misli da je ovo najbolji ekran od izuma CRT-a u boji.
2. FaceTime - Forica koju i do sad niko nije koristio na drugim telefonima a na ajfonu će ju svi probat par puta i zaboravit na nju. No to nikako ne znači da nemože bit "selling point".
3. Zeleno - Americi je to već jedno vrijeme buzzword i zašto ne koristiti ako ti nosi dobit? Pa prosječan amer bi popušio da je doslovno zeleni jugić - "green".
4. Nova antena - Indirektno priznanje da se u americi već godinama uspješno krivi sve probleme ajfona na AT&T. Isto tako sad više "nije bitno" što ajfon ostaje ekskluziva na AT&T. Novi ima "bolju antenu" pa više nebude problema s prijemom. I eto još jedan (milion) novih ugovora.

I da zaključim, da, Apple je kompanija ko i svaka druga, ali s takvim marketingom da se čovjek ponekad zapita jel Džobs možda svemirac.
A Džobsa boli briga što ljudi misle sve dok puše njegove fore i kupuju njegove proizvode.
I siguran sam da laže svatko tko kaže da je pogledao neki keynote i nije barem na sekundu pomislio "ja bi ovo što ovaj tu predstavlja". Bez obzira što znamo da je pola toga bulšit i skupe igračke. E to se zove bog marketinga.
vodokotlic je offline   Reply With Quote