Momci od diskova i kontrolera,
imam problem, pokusavam sloziti u glavi, na papiru i ostalim medijima neki ne preglupi sustav pohrane golemih količina dreka koje sam skupio.
moja ideja je bila strpat hrpu diskova u stroj i taj stroj staviti 2 sobe daleko od sebe jer mi je pun k*** zujanja diskova u sobi, a shvatio sam da mi zapravo netreba jako puno jako brzog storagea u sobi,
vecina mojih potreba je potpuni shit i zadovoljio bi me doslovno neki posrani gotovi nas, al trebam i myht tv backend pa sam smislio nesto...
uzet cu svoj Q6600 sistem i napraviti myhtv backend sa 3 tunera i natprati diskovima...
znaci ovako
zelim puno mjesta jer imam puno smeca koje nevolim brisat jer sam u dusi smetlar koj skuplja filmove, serije i ostala sranja koja nikad nece gledat al zelim ih imat. Vecina materijala je 720p i dio je 1080p, znaci max 40 MBit/s.
osim videa, zelim i *drum roll* mp3ce negdje cuvat, ima i flacova al isti drek je to zapravo.
zakljucak, 90% posto će se taj storagea je koristit za neki retardirani squential read do max 20 MB/s.
Ono sto ce biti ostalih 10% korištenja bi bilo pisanje po enkriptiranoj particiji jer ipak neke stvari volim cuvat za sebe
imam 3 diska od 500 gb identicne samsunge
imam 1 tb wd black
al iskreno taj black mi nije drag, mislio sam kupiti jos 2x 2tb samsung f3
e sad ono ceg se bojim je da mi drek od 2tb ne krepa i potegne za sobom sav moj drek koj sam toliko dugo skupljao...
a s druge strane par errora na ekriptiranoj particiji i papa moja sranja koja zelim zadrzati za sebe...
ne vjerujem da mi trebaju pravi kontroleri i pravi diskovi, samo zelim bar malo zastite od krepunga i ono 40-50 MB/s da cita/pise preko lana, interno BMK, jer za snimat tv stvarno netreba neka basloslovna ni brzina ni iops.
znam da raid nije backup al soft raid 1 za 2tb diskove mi zvuci mighty easy
a za 2x500gb isto... imate vi pametnije ideje? jer nisam medju bistrijom djecom kad se radi o diskovima