Citiraj:
Autor khm
Ok je to ali zasto bi on meni nudio da ja googlam neki fajl? To je njegov posao.
Zasto bi njemu uopce neki fajl bio sumnjiv? Ili je virus ili nije.
Ja od AV-a zelim da on 'sjedi' u pozadini i da se javlja samo onda kad je to neophodno i kad se nametnik pokusava infiltrirat na PC, a ne da puše na hladno.
|
zato jer se ne može utvrditi za sve fileove tako konkretno virus, ili ne virus. s detekcijom starih, poznatih virusa vjerojatno nema problema niti jedan antivirus, problem su oni nepoznati i novo otkriveni. tu dolazi do izražaja kvaliteta rada kompanija - kako brzo ažuriraju baze podataka za novo otkrivene viruse, te heuristika, tj. otkrivanje virusa unatoč tome što ga nema u bazi podataka - u ovom dijelu postoji mogućnost f. positivea, ali ako za neki file znaš da nije štetan kod, tada ga staviš na exclusion listu i problem riješen...ako nisi siguran, pročitaš pola min o tome fileu i odlučiš što ćeš s njim...
većina f. positivea je na raznim nelegalnim alatima, koji nisu štetni po korisnika, ali imaju odrednice djelovanja kao i opasni kod, pa ih heuristika prepoznaje kao potencijalnu prijetnju. konkretno kod kasperskog možeš staviti cijelu tu grupu u exclusion, pa nemaš problema...ili jednostavno kod opcija pretraživanja isključiš da ti traži maliciozne alate (malicious tools)