View Single Post
Staro 10.06.2010., 23:37   #30
sith_lord
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Mene zanima kako to sad ide sa novim baterijama kod mobitela...
Dakle, prije je, ako se ne varam, bilo da kad kupiš mobitel baterija bude na pola puna ili manje, ono što oni kažu tvornički, i preporučalo se da se baterija isprazni do kraja i onda ostavi par sati tokom prvog punjenja.
Sada čitam okolo po internetu, i naišao sam na par stranica gdje kažu kako je ovo gore bilo prije, da sadašnje baterije (koje također dođu dijelom pune) treba odmah staviti na punjenje i puniti par sati, i da ih je dobro što češće puniti.
Sve do sada sam bio mišljenja da je bateriji najbolje da se skroz isprazni i onda skroz napuni, a sada više nisam siguran.

I još jedna stvar me zanima u vezi toga:
Eto danas ja kupio novi mobitel (Sony Ericsson) i naravno da sam odmah ubacio bateriju i karticu da provjerim da li sve funkcionira kako treba. Na putu do sobe i u njoj, igrao sam se sa funkcijama i upoznavao sa mobitelom sve dok se baterija nije skroz ispraznila i mobitel ugasio. Onda sam otišao spavati i 4 sata kasnije stavim mobitel na punjenje i odem na internet gdje pročitam one gore informacije. E sad ono glavno - čak i da je zdravije odmah ju staviti puniti (prije bilo kakve uporabe), koliko to zapravo bateriji znači, ako ju prethodno skroz ispraznim i onda stavim puniti, i da li to zbilja radi ikakvu razliku (ako da, konkretno koliku)?

Osim što se puni brže dok je mobitel isključen, ima li još kakve razlike između punjenja baterije dok je mobitel uključen odnosno isključen (ovdje prvenstveno mislim na prvo punjenje i tih par sati koje bi se trebala baterija puniti)?

Citiraj:
Autor Denzil Pregled postova
No prvo cu napomenut da, za primjer, moj mob je doso sa SE uputama i pod VAZNO prva stvar koja pise je "napunite bateriju do kraja prije prvog koristenja".. tolko o "isprazni prvo pa tek onda puni" teoriji...
Znam da je tema starija, e ali nakon što sam pročitao ova dva Denzil-ova poduža posta, ja nigdje nisam našao neki argument koji će ovaj njegov citat potvrditi ili negirati. Ili mi je nešto promaklo...?
I premda je podrobno opisao rad i građu baterije, nije se nimalo dotaknuo prvog punjenja baterije... Denzil, netko drugi?

Zadnje izmijenjeno od: Router. 11.06.2010. u 00:18.
sith_lord je offline   Reply With Quote