Citiraj:
Autor Old Iggy
Prvo, ne bi ga držao zato jer ima premalo cachea za takvo što, drugo, govorimo o diskovnim sustavima, ne poslužitelju s OS-om i aplikacijom (gdje jedino aplikacija može ponekad definirati što je češće a što rjeđe, ne diskovni sustav i kontroleri / cache do njega).
Ako misliš da bi neki ekspertni sustav mogao to raditi, mogao bi, ali s dva uvjeta: ogromna količina memorije za cache i višak procesorske snage.
|
Samo sam htio naglasiti da kod bazi od par TB disk nije jedini element sustava i da sve skupa treba gledati kao cjelinu, a ne davati nekakve ocjene da nešto treba kad u većini slučajeva ne treba.
Citiraj:
Autor Old Iggy
Ja je detaljnije poznajem, na što točno misliš? K tome, detaljnije poznajem i arhitekturu transakcijskih sustava (koji su idealan primjer za ovaj thread).
|
Konkretno mislim da je sistem usklađen u smislu idealnog opterećenja svakog resursa (i dovoljnog broja istih) prema potrebama onoga što se izvodi na sistemu.
Također ako poznaješ transakcijske sustave onda ti je vjerojatno i poznato da je nemoguće da događaji unutar transakcijskog sustava imaju uniformnu distribuciju vjerojatnosti. Samo u slučaju da resursa nema dovoljno može se reći da se cijeli sistem ponaša kao da je ta distribucija uniformna i tada samo cache i sve ostale stvari gube smisao - ali i u tom slučaju bolji IO sustav ne pomaže previše osim ako samo on nije bottleneck cijelog sistema. Eto, samo to.