View Single Post
Staro 10.06.2010., 15:18   #157
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Garko Pregled postova
Prefetch čak i ne spada u klasični caching. Ja nisam tvrdio da se sa cacheom moze nadomjestiti neki fizicki resurs, nego samo da cache znacajno pomaze u vecini slucajeva. Takodjer u ovom primjeru ne kuzim zasto npr algoritam ne bi pratio ucestalost koristenja pojedinog accounta i one koji se cesce koriste drzao u nekoj brzoj memoriji, u cacheu? Na kraju, same baze podataka su napravljene tako da vrlo dobro iskoristavaju svu mogucu memoriju za caching.
Prvo, ne bi ga držao zato jer ima premalo cachea za takvo što, drugo, govorimo o diskovnim sustavima, ne poslužitelju s OS-om i aplikacijom (gdje jedino aplikacija može ponekad definirati što je češće a što rjeđe, ne diskovni sustav i kontroleri / cache do njega).
Ako misliš da bi neki ekspertni sustav mogao to raditi, mogao bi, ali s dva uvjeta: ogromna količina memorije za cache i višak procesorske snage.
Citiraj:
Autor Garko Pregled postova
Ja imam jedan savjet za tebe - prouči arhitekturu mainframeova.
Ja je detaljnije poznajem, na što točno misliš? K tome, detaljnije poznajem i arhitekturu transakcijskih sustava (koji su idealan primjer za ovaj thread).