Evo jedne pozitivne dogodovstine za mene:
Narucio sam pred 50tak dana od dva prodavaca iste predmete za sebe i seku. Trgovac br.1 salje stalno informacije o posiljci, a trgovac br.2 nece ni da odgovori na upit.
I sada proslo je nekih 20 dana dodje predmet od jednog trgovca, ali bez naznacenog imena o kome se radi. Mada sam pretpostavio da se radi o trgovcu br.1 odlucio sam da ne ostavljam jos feedback dok ne dodje drugi predmet. Prodje novih 10tak dana i jos nema traga predmetu. Nista kontaktiram jednog i drugog da mi daju dodatne informacije prema kojima bi mogao pretpostaviti tko je poslao predmet koji je vec stigao. Opet se javi trgovac br.1, ali je lagano mutav sa engleskim i malo toga sam razlucio. Trgovac br.2 se ne javlja i dalje. Ubrzo mi stize mail od kineskog ebaya na kineskom kojem se obracam za prijevod istog. Iz tog maila je vidljivo da je trgovac br.2 nes smuljao i da mu je racun ugasen. Nista pokrenem claim...Zakljucim da je trgovac br.1 uistinu poslao predmet i ostavljam mu pozitivan feedback. Prodje 7 dodatnih dana i ebay presudjuje u moju korist te dobivam refund. Saljem tek tako mail trgovcu br.2 da sam pokrenuo i dobio spor jer mi nije dosao predmet. Na ogromno cudjenje ubrzo mi se javlja prek maila da mu je zao, ali ako ga jos hocu da ce mi ponovno poslati item te da bi mu ebay trebao uskoro ponovno reaktivirati racun. Pomislim si nek salje ko ga jebe ako dobijem super, ako ne isto dobro. Odgovaram mu da moze da mi jos treba...
I tako prodje dodatnih 20tak dana i jucer stize postar. Nosi dva paketa,a u oba isti predmet. Jedan paket neodoljivo podsjeca na vec primljeni te provjeravam kutiju sa takvim stvarima. Da, identicna, jedinstvena koverta se vec nalazi u arhivi i naslovljena je na taj predmet. Eureka!
Time otkrivam da je zapravo trgovac br.2(mutan lik) zapravo posiljatelj jedinog do tada pristiglog paketa i da sam krivoga optuzio da nije stigao/poslao paket. Postane mi zao lika i zao sto sam trgovcu br.1 dao mega-pozitivan feedback, a kasnio mu je paket preko 50 dana. No, ono ko mu kriv sto ne oznacava sa svojim ebay nickom pakete nego obojica, zapravo vecina trgovaca, koristi Jang Shing Ping imena pa neznas tko ti je zapravo poslao ako vise istih predmeta narucis.
Uglavnom, zakljucak je da sam zapravo platio jedan predmet, a dobio tri