View Single Post
Staro 10.06.2010., 11:42   #156
Garko
Premium

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Brdo njih, primarno velike baze. Tebe stvarno tu muči, a?
Da, volio bih vidjeti neki dokaz / rad koji tako nešto potvrđuje jer do sada to još nisam vidio. I dalje stojim iza toga da ponašanje bilo kakve poslovne aplikacije / oltpa nema uniformnu podjelu vjerojatnosti i da kod takvih sustava cache ima itekakvog smisla.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ako znas za neki prefecth algoritam kojim bi bio u stanju predvidjeti fizicke lokacije podataka koje dohvaca mreza od 500 (ma i 50 je dovoljan broj) bankomata i da ti je konacni rezultat veci od 20%, molio bih te da mi ukazes koji je to algoritam jer cu ga moci skupo naplatiti korisnicima.

I nemoj mi samo poceti o hijerarhijskim strukturama memorije jer ova realna primjena koju sam ti opisao je cista dzungla, a ne uredjeni sustav jednog racunala na kojem radi jedan korisnik. Ovdje trebamo raw power, a ne inteligentne algoritme.
Prefetch čak i ne spada u klasični caching. Ja nisam tvrdio da se sa cacheom moze nadomjestiti neki fizicki resurs, nego samo da cache znacajno pomaze u vecini slucajeva. Takodjer u ovom primjeru ne kuzim zasto npr algoritam ne bi pratio ucestalost koristenja pojedinog accounta i one koji se cesce koriste drzao u nekoj brzoj memoriji, u cacheu? Na kraju, same baze podataka su napravljene tako da vrlo dobro iskoristavaju svu mogucu memoriju za caching.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Inace, jedno pitanjce ovako sa strane - sto mislis, cemu tocno sluzi mainframe i zasto se jos uvijek jako dobro prodaje?
Ja imam jedan savjet za tebe - prouči arhitekturu mainframeova.

MOD: Ne postati dva puta zaredom! Koristiti multi-quote i sve 5.

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 11.06.2010. u 01:34. Razlog: dp
Garko je offline   Reply With Quote