Citiraj:
Autor snorky_vk
a zasto jednostavno nisu prekrižili ovu seriju?? gledam ove testove i onda pogledam cijenu, reko koja budala će to kupit? dat 2500kn za grafu koja je sporija od one za 2000kn. neki novi sustav vrijednosti il ja ne kontam tržišnu ekonomiju..  ... i kad da ja sad kupim novu grafu kad međusobno nema konkurencije? neš mi se čini da će 5850 jos dugo biti oko 2000kn ,a ova 2500kn min....
|
Ovako ja to vidim. Nvidia je nastancala gpu-e i dobila jako malo chipova + neisplatljivi su.
I sada, moze:
a) nabiti cijene i polako prodavati zalihe, biti prisutni na trzistu i nadati se da ce sljedeca serija biti brzo tu (ili nekakva revizija), a ati zeznuti stvar
b) konkurirati atiju novcano, no onda se zalihe iscrpe i nemaju ih vise na trzistu (kao u ovom vremenu izmedju g200 i termija) + dobili su manje love za to malo cipova nego da su nabili cijenu.
c) konkurirati atiju novcano, rasprodati i narucivati nove kako potraznja ide, no nekako mi se cini da bi tu bili u minusu
Uglavno, stancaju sto vise serija da se uspiju skoro svi cipovi iskoristiti i zato ova neslavna kartusa....