Citiraj:
Autor calypso
Ma mamu im njihovu... Prije godinu dana sam predlagao nesto slicno EMCu... Sa jedne strane imas SSD, a sa druge strane imas nekoliko obicnih vrtilica-diskova u RAID0 polju, i radis asinkroni mirror... Pa sam dobio odgovor - to ti nema smisla...
Vec mi je lagano dosta tog odgovora "to ti nema smisla"... Kad sljedeci put cujem nesto slicno, odma idem razradjivati do detalja, jer ocito je da ima smisla... 
|

Baš nemaš sreće.

Iz nekih razloga to je lakše implementirati na aplikacijskoj nego na samoj storage razini.
Citiraj:
Autor dh41400
@Iggy
Necu vise obecajem
BTW zanimljiv je taj asinkroni ... jednostavno i prekticno ... skoro kao write caching na kucnom racunalu (samo uz pokoji disk vise hehe).
Eh da sjetih se i jos jednog principa - MFT-a za flash diskovlje (korisno je u najmanju ruku za write caching) ... gotovo ih pretvara u RAM diskove, ali opet je cijena poveca ... ma joj, necu vise samo kuham u zadnje vrijeme 
|

Petlja se poprilično u zadnje vrijeme s takvim idejama, no problem nastaje u tome što su ekstremni zahtjevi poprilično rijetki (kako radi IOPS-a, tako i radi latencija) pa je pitanje isplativosti takvih tehnologija na svim razinama.