View Single Post
Staro 08.06.2010., 15:49   #147
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Ma mamu im njihovu... Prije godinu dana sam predlagao nesto slicno EMCu... Sa jedne strane imas SSD, a sa druge strane imas nekoliko obicnih vrtilica-diskova u RAID0 polju, i radis asinkroni mirror... Pa sam dobio odgovor - to ti nema smisla...

Vec mi je lagano dosta tog odgovora "to ti nema smisla"... Kad sljedeci put cujem nesto slicno, odma idem razradjivati do detalja, jer ocito je da ima smisla...

Baš nemaš sreće.
Iz nekih razloga to je lakše implementirati na aplikacijskoj nego na samoj storage razini.
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
@Iggy

Necu vise obecajem

BTW zanimljiv je taj asinkroni ... jednostavno i prekticno ... skoro kao write caching na kucnom racunalu (samo uz pokoji disk vise hehe).

Eh da sjetih se i jos jednog principa - MFT-a za flash diskovlje (korisno je u najmanju ruku za write caching) ... gotovo ih pretvara u RAM diskove, ali opet je cijena poveca ... ma joj, necu vise samo kuham u zadnje vrijeme

Petlja se poprilično u zadnje vrijeme s takvim idejama, no problem nastaje u tome što su ekstremni zahtjevi poprilično rijetki (kako radi IOPS-a, tako i radi latencija) pa je pitanje isplativosti takvih tehnologija na svim razinama.