Citiraj:
Autor calypso
Iggy, nisi mi odgovorio.
Jel ima nekakav storage sustav koji je u stanju dinamicki balansirati read/write cache ovisno o nekim predefiniranim parametrima (dnevni rad/nocni rad). Ili su svi napravljeni tako da budu set&forget?
|
Kvragu, nisam ni vidio, na prethodnoj je stranici, a ne da mi se gledati.

Automatsko dinamičko balansiranje mislim da neki veći sustavi mogu (iako je upitna korist, da li želiš pokušati implementirati QoS u situacijama kad ti takvo što može na drugim razinama srušiti performanse, isto pitanje kao kod thin provisioninga), u midrangeu možeš putem skripti, kao što možeš i igrati se sa snapshotima, rekonfigurirati storage grupe i slično. Ako misliš, recimo primjer, mijenjati cache postavke kako bi oslobodio više memorije za noćni backup, moguće je.
Citiraj:
Autor Garko
Da, i zbog toga sto distribucija vjerojatnosti nije ravnomjerna caching ima smisla - dogadjaje sa vecom vjerojatnoscu pohranis u cacheu sa manjim vremenom pristupa i vecim brzinama prijenosa - voila stvar se ubrza.
|
Shvaćaš li ti razliku između "nema vjerojatnosti" i "veće vjerojatnosti"?
Citiraj:
Autor Garko
Ne znam mozda cu morat pocet crtat 
|
A mogao bi polako.
Citiraj:
Autor Garko
Cijelo vrijeme i pricam o tome da takvo sto ne postoji i da cijela prica oko toga nema smisla - a cache i memorijska hijerarhija upravo zbog toga IMAJU smisla!
|
Ti trolaš ili ti fakat nije jasno?

Da, cache općenito ima smisla.
Osim kad je nešto random. Tad je preporuka
isključivanje read cachea na mnogim razinama.