View Single Post
Staro 08.06.2010., 14:51   #142
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Iggy, nisi mi odgovorio.

Jel ima nekakav storage sustav koji je u stanju dinamicki balansirati read/write cache ovisno o nekim predefiniranim parametrima (dnevni rad/nocni rad). Ili su svi napravljeni tako da budu set&forget?
Kvragu, nisam ni vidio, na prethodnoj je stranici, a ne da mi se gledati.
Automatsko dinamičko balansiranje mislim da neki veći sustavi mogu (iako je upitna korist, da li želiš pokušati implementirati QoS u situacijama kad ti takvo što može na drugim razinama srušiti performanse, isto pitanje kao kod thin provisioninga), u midrangeu možeš putem skripti, kao što možeš i igrati se sa snapshotima, rekonfigurirati storage grupe i slično. Ako misliš, recimo primjer, mijenjati cache postavke kako bi oslobodio više memorije za noćni backup, moguće je.
Citiraj:
Autor Garko Pregled postova
Da, i zbog toga sto distribucija vjerojatnosti nije ravnomjerna caching ima smisla - dogadjaje sa vecom vjerojatnoscu pohranis u cacheu sa manjim vremenom pristupa i vecim brzinama prijenosa - voila stvar se ubrza.
Shvaćaš li ti razliku između "nema vjerojatnosti" i "veće vjerojatnosti"?
Citiraj:
Ne znam mozda cu morat pocet crtat
A mogao bi polako.
Citiraj:
Cijelo vrijeme i pricam o tome da takvo sto ne postoji i da cijela prica oko toga nema smisla - a cache i memorijska hijerarhija upravo zbog toga IMAJU smisla!
Ti trolaš ili ti fakat nije jasno?
Da, cache općenito ima smisla. Osim kad je nešto random. Tad je preporuka isključivanje read cachea na mnogim razinama.