Citiraj:
Autor silver_tip
Sto se tice samoce u svemiru osobno imam dvije teze:
* Sami smo.
* Nismo sami ali ako netko drugi i postoji nije napredniji nista vise nego mi sami.
Covjek opcenito ne voli biti sam pa vjerujem da se cijelo covjecanstvo "tjesi" da ima i netko drugi.. Da postoji netko drugi i da je napredniji, nas odavno nebi bilo vise. Zasto bi zakoni prirode u nekom drugom sustavu bili da jaci ne kvaci ?
Jel mrave iznosite iz kuce jednog po jednog ili se truju itd... Opcenito covjek je dominantna vrta na nasem planetu pa se tako i ponasa, zasto bi se dominantna vrsta u skupu nekih galaksija ponasala drugacije ? Sam nas planet ima raznih
resursa i da netko postoji vec bi ti resursi bili iskoristeni... E sad se vracam na drugu tezu, logicno je vjerovati da jos netko ima ako razmisljamo iskljucivo o samoj velicini svemira no vjerujem da nema nitko napredan da bi mogao ugrozit onog drugog, na koji nacin se "zivot" razasuo po cijelom svemiru i na koji nacin te civilizacije napreduju tj. razvijaju se.., e to je prava misterija.
|
Tko zna da li bi se nekoj überinteligentnoj mahunarki koja diše dušik iz nekog zakutka galaksije isplatilo prijeći silne svjetlosne godine kako bi pokazala nama, Zemljanima, tko je vladar galaksije ili bi joj cilj bio čisto pacifistički. Kako nismo na dovoljno visokom stupnju razvoja za poduzimanje takvog pothvata, smatram da nismo adekvatni razmišljati o tome
Evo kako su ti zakoni prirode posloženi...Glavni razlog što nitko nije došao do nas (ili ako je, ajmo reći da nije) je taj kako do najbližeg zvjezdanog sustava (Alpha Centauri) ima oko 4,3 svjetlosne godine, pretočeno u kilometre: 4,07*10^12 km.
Recimo da u sustavu Alpha Centauri postoji planet na kojem živi neka vrsta slična čovjeku i koja je, slično čovjeku, poslala sondu sličnu Voyageru usmjerenu prema Zemlji.
Pretpostavimo kako njihov Voyager 1 putuje brzinom kao i naš (17 km/s), ta letjelica bi došla do Zemlje za 75 000 zemaljskih godina.
Sljedeća najbliža zvijezda je već 5,9 svjetlosnih godina udaljena, treća 7,9 itd., itd. Udaljenosti su sve veće, maleni izgledi još manji.
Glavni razlog što smo usamljeni je taj što smo jako, jako daleko od bilo čega. Barem u nekim zemaljskim terminima, a moguće i u mnogim "vanzemljanskim".
Kako zakoni fizike univerzalno vrijede po cijelom svemiru, po teoriji relativnosti možemo zaključiti kako bi energija koja bi bila potrebna za postizanje brzine svjetlosti bilo kakvog objekta (svemirskog broda), makar on težio 100 grama praktički bila beskonačna. Zato su i potrebne ogromne količine energije kako bi se subatomske čestice u CERN-u ubrzale do brzina bliskih brzini svjetlosti.
Osim, naravno, ako neka vrsta ne bi imala tko zna kakvu tehnologiju kojom bi preskočila tu barijeru, što spada u grane SF-a.
I drugo, postoje galaksije i sustavi stariji od 4 i pol milijarde godina koliko postoji Zemlja, tako da striktno govoreći - vrlo je izvjesno kako postoji netko ili nešto napredniji od nas. Samo jako daleko.
Citiraj:
Autor BSA
eto kad smo več kod svih tih teorija zvjere i oblaka
11:20 je (vidio sam ga oko 10:45) ,pogledajte u nebo u zagrebu ,prema sjeveru ,imate veeeliki X "oblak" i malo ljevo od njega isto jedan oblak ali več raspršen! 
razlog za paranoju i gas-masku ili ..? 
|
Bjež u Taklamakan koliko te noge nose, jedino smo tamo sigurni!
Evo svim ljubiteljima zavjera, jedna priča po istinitom događaju:
Project Azorian.
Priča u kojoj je CIA "iskoristila" otkačenog milijunaša, kako bi pod krinkom vađenja mangana sa dna oceana zapravo izvukla potonulu rusku podmornicu K-129.