View Single Post
Staro 08.06.2010., 10:58   #23
Jerry Drake
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Iskon Carnet Duo i Macbook - OSX

Ljudi, imam problema sa spajanjem Macbooka na Iskon Carnet uslugu.
U Iskonovoj Službi mi nisu mogli (htjeli) pomoći - kažu da ne daju podršku za OSX.

Spajam se na router bežično (Airport). Router je onaj zloglasni i nesretni Siemens. Tu stvar šljaka - Airport je podešen i bez greške lovi signal, ukucan mu je ključ i automatski se spoji.

Napravio sam PPPoE konekciju na OSX-u unijevši username i password dobiven od Carneta 8ostale podatke nisam upisivao) i stvar od prve šljaka - konekcija se ostvari i spojim se na net.

Problem je u tome što se nakon restarta veza PPPoE konekcija ne može ostvariti - javlja mi grešku Connection failed ili tako nešto dok se spaja na PPPoE host. Isto se događa kad označim u PPPoE opcijama da se automatski reconnecta i kad to ne označim. Svaki put nakon gašenja ili restarta se dogovdi ista stvar, i onda moram unositi ponovo podatke i upisati novu vezu pod New Location kako bih ostvario vezu.

Može li se to nekako srediti da stvar radi automatski, ili da prošljaka na način da nakon restarta ili paljenja kliknem samo na Connect pod PPPoE opcijama i da se na taj način spoji?

Jer, pretpostavljam da je sa routerom sve ok budući da se u prvoj varijanti spojim,a kasnije ne mogu. Vjerojatno negdje treba još nešto upisati/unijeti/promijeniti postavku OSX-a da stvar radi, ali nisam uspio skužiti što točno...

Hvala na pomoći unaprijed