ponukan hvalospjevima na račun kasperskog sam instalirao trial verziju kaspersky pure-a (pure umjesto KAV, ili KIS jer ima opciju održavanja kućne mreže s jednog računala, a u kući imam više računala, pa je ovo praktično rješenje). pomoći mogu i oni s KIS i eventualno KAV (ukoliko je greška u komponenti web antivirusa), jer je PURE KIS+još neki proizvodi kaspersky laba upakirani u jedno sučelje.
prvi dojam je odličan - radi bez gušenja na mojim (relativno) slabašnim konfiguracijama, sve je pregledno i jednostavno podesivo...ali tada dolaze neki problemi na vidjelo kao što su:
- blokiranje videa (samo) na youtubeu u mozilli (3.6.3) dok istovremeno radi u internet exploreru (riješeno instalacijom najnovijeg flash playera)
- blokira ulaz na PCekspert stranicu i forum u svim browserima. kad ga isključim i restartam browser i dalje ne mogu pristupiti stranici, tek kad isključim pokretanje kod pokretanja računala tada mogu pristupiti PCekspertu. kad otvorim PCekspert u internet exploreru, otvori forum normalno, ali u status baru piše "error on page" - jel moguće da K PURE blokira pristup stranicama s greškom? ako da, gdje u opcijama to ispraviti? jer nisam naišao na takvu opciju, možda sam previdio...
- česti i spori update, te povećano iskorištenje resursa za vrijeme istog (ovo bi mu oprostio kad bi riješio prije navedeni problem.
probao sam isključivati komponentu web antivirus i antibanner, ali nije pomoglo (jedino nisam isključio te komponente, pa restartao komp i onda probao...odoh to sad napraviti)