View Single Post
Staro 07.06.2010., 21:38   #132
Garko
Premium

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Ma daj?

Nabavi neku knjigu uvoda u teoriju vjerojatnosti i hrvatski rijecnik.

Stohasticki = slucajno = "random"

Stohasticki procesi = slucajni procesi = "random process"
Ne. Slucajno moze biti definirano kao jednakomerna raspodjela vjerojatnosti ali i kao neka druga.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Mozes mi jos jednom definirati "random dogadjaje" (i prevesti to na 'rvacki) i "stohasticke (?) dogadjaje"?
Dogadjaji mogu imati random (jednakomjerno rasporedjenu) vjerojanost sto znaci da ako imas n mogucih dogadjaja, njihova pojedinacna vjerojatnost limitira u 1/n. Stohastički proces tj njegovi dogadjaji mogu biti jednako vjerojatni (random) ili raspodjela vjerojatnosti moze biti po nekoj od funkcija (gaussova itd).

Citiraj:
Aha, ipak vidim da osim sto kuburis s teorijom vjerojatnosti i hrvatskim, ipak nisi bogati burzovni mesetar...
Biti bogat burzovni mesetar ima jako malo povezanosti sa ikakvim teorijama.

Citiraj:
Elementarno, zelis li pokazati primjer stohastickog procesa X = (Xn, n>0) takvog da je Xn integrabilan za svako n > 0, ocekivanje Xn = X0 i da X nije martingal s obzirom na prirodnu filtraciju, najjednostavnije je uzeti niz nezavisnih jednako distribuiranih slucajnih varijabli za koje postoji konstantno ocekivanje. Hmmm, kada pogledam ovo tvoje...
A sto sam ja napisao, a ti prepisao iz knjige?

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
E, Bubba, sad si ga vala ubio sve u pojam
Sad ako je ovaj stvarno matematicar znaci da valjda razumije ovo o cemu se pise ovdje ali onda definitivno ne razumije hrvatski...

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 08.06.2010. u 23:38. Razlog: dp
Garko je offline   Reply With Quote