View Single Post
Staro 07.06.2010., 00:29   #30
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor hardflat Pregled postova
"Mudoglavi"
To mi je u opisu posla a iskreno nemam baš toliko viška love za taj sport.
Padobranstvo nije ništa manje opasnije od ronjenja a koliko ljudi ide roniti?
Uvijek je glavni faktor oprez i staloženost.
Nisam probavao ronjenje, ali ne bih baš rekao da je padobranstvo opasno. Dosta ljudi ima strah od visine, pa odma klasifikuje padobranstvo kao opasan ili jako rizičan sport. Po meni je bezbjednije od većine sportova. Ako se pridržavaš par jednostavnih pravila nećeš sigurno imati problema. Imaš čak pravo i na jednu grešku prilikom otvaranja padobrana, rezerva. U slučaju nesvjestice (bilo kakav scenario, od udara glavom u krilo aviona do sudara sa drugim padobrancem ili nesto trece) imas automat (koji doduše iz nekih razloga nije obavezan za sportiste) koji ti otvara padobran na 300 metara visine. Veća je šansa da te auto zgazi na pješačkom prelazu nego da ti otkažu i glavni i pomoćni padobran.

Samo treba biti staložen i pratiti par osnovnih pravila i nema straha od povreda.

Ovo gorenisam pisao direktno tebi, ti si već skako ba znaš šta i kako, nego za one koji čitaju i predomišljaju se. Čisto da ih ohrabrim za prvi skok.

Citiraj:
Neke ljude uhvati trema nakon x puta skakanja, ne zato što su kukavice nego se jednostavno dogodi imaš bad filing i onda je najbolje ne iskakati!
Mene je spucala trema na trećem skoku. Imao sam dugu pauzu poslije drugog skoka (preko 3 mjeseca) pa mi je u tom periodu došlo iz guzice u glavu. Trema me pucala strašno. Dok smo se penjali gore 1001 put sam mislio odustati. Kad je došlo vrijeme za izlazak opet sam se u roku 1 sekunde predoslio 15 puta i ipak izasao. Jako sam se dugo zadrzao na papučici, ali kad si na njoj onda nema povratka, pustio se i već četvrti skok je bio super, nisam ga mogao dočekati.

Jednom ti se to mora desiti, kad tad. Tada moraš pobjediti i sebe i tremu/strah. Ako to ne uradiš nikad više ne skočiš.

Citiraj:
Milentije što se padobrana tiče ima ih x vrsta još da je para pa da ih se isproba
Ja do sada nisam skako ni sa cim brzim od 290-300 ft. Lagano se otvara, lagan za upravljanje (ne reaguje onako agresivno na komande kao brza kupola), oprašta greške (sa brzom kupolom ako napraviš grešku na ispod 100 metara ostaje ti samo da se moliš bogu ).