View Single Post
Staro 06.06.2010., 14:32   #530
Herr Flick
Premium
Moj komp

Herr Flick's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Gorstak Pregled postova
Bez uvrede Dizel, ali daj mi nadji posten guide za overclock i3. Ja sam ostao totalka zbunjen ponasanjem svog stroja pri overclocku. Voltazu procesoru ne mogu namjestiti koju zelim da bude, vec mogu samo dodavat +0.xxx V i tako do plus 0.325, a nigdje mi ne pise koja je ukupna voltaza cpu-a, tj. na kojoj ce raditi. Zatim imam vtt, za koji pri guideovima kazu da bi trebao bit na +0.2V (ako se ne varam), a meni za vtt pise bas cifra koju mogu odrediti, a mogu ici do nesto preko 2V. Medjutim, koliko god da postavim obje gore navedene cifre, ili ostavim na auto, meni cpu-z prijavljuje 1.37V!!! WTF!!! pll mi u biosu ne postoji. Uspio sam, ni sam ne znajuc kako, dignut svoj i3 530 na 4.6, prosao sve testove stabilnosti, odvrtio bencheve, i nakon reseta, komp ne zeli butat na tim postavkama! A temperatura mi nikad nije presla 45 stupnjeva, puno sam i rekao. Takodjer, koju god opciju stavio za iGPU, (obicno smanjim sa default 733 na 133), cpu-z i dalje javlja da je 733. I sad ja tu pizdim za kompom, pisem mejlove tech supportu od msi-a, sumnjam da mi napajanje ne daje stabilne napone, itd itd...A mogu mislit kako je korisniku koji se prvi put susrece s ovim, te mozda ne zna engleski najbolje, pa trazi prirucnik na Hrvatskom.
Ne kužim u čemu je problem. Pa ako znaš kolki ti je defoultni napon procesora onda dodavaš napon na taj (ako ti je defoult napon 1.2 staviš pod cpu npr. +0.1 i to rezultira naponom od 1.3v). Isto tako i sa VTT-om po defoultu ti je 1.1 ako piše da treba +0.2 onda ti staviš 1.3.
Dok overclockaš nesmiješ stavljati napone na auto jer ti on automatski povečava kako ti dižeš BCLK (to ti sve lijepo piše u OC guideu na pceksperu al očito ga ti nisi pogledao)
Inače za ozbiljniji overclock mogao si nabaviti i bolju ploču a ne tu najjeftiniju.

Edit:
Inače overclock i3 procesora je isti kao i i5. A za njih imaš pun kufer vodiča na netu.

@m4x - šta je stvarno tako teško koristiti google? evo ti jedan guide

Zadnje izmijenjeno od: Herr Flick. 06.06.2010. u 14:38.
Herr Flick je offline   Reply With Quote