Citiraj:
Autor Maru
pozdrav!
imam bnet internet i cable modem Webstar Scientific Atlanta 2100 koji se dobije od bneta.
problem je u tome sto taj modem ima samo jedan lan ulaz, a htio bih spojiti jos jedan laptop na internet.
Posjedujem jos dva routera, jedan je Thomson speedtouch, a drugi je Netgear ADSL router.
Moze li se jedan od ta dva routera spojiti na gore navedeni modem tako da se preko Wirelessa spajam s oba laptopa na net?
Ako moze, onda koji i kako ga konfigurirati? Ne znam gotovo nista o spajanju toga pa pitam mozda blesava pitanja 
modem ima samo ethernet, USB i coax ulaze.
unaprijed zahvaljujem da odgovorima!
|
inače može spajanje dva modema-rutera ali to nisam nikad radio pa neznam kako ide,valjda može i sa b.netovim.
ja sam ti htio preporučiti recimo d-link switch kojeg ja imam,nije skup ,prije 2 god sam ga platio oko 100 kuna. mislim da ima 5 ulaza(portova) za net,neznam napamet jer ga več dugo ne koristim.
njega spojiš sa svojim i samo pikaš. jedino što ti nije bežično. pa šta ne nazoveš b-net i pitaš da bi zamjenio svoj modem za neki sa više ulaza i wirelessom ,plačat češ ga koju kunu više nego sad ovaj koji imaš.ovaj koji tebi treba je 30 kuna mjesečno,sa mislim 4 ulaza i wirelessom. ili nek ti netko pomogne da spojš dva modema kad ih već imaš.možda si pitao u krivoj temi.
edit:
mislim da je to ovaj model
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...2782&catid=204