Moja ocjena za Paranormal Activity je
8/10
To nisam naveo, pa evo sada
Zašto, zato što od horora očekujem da se naježim, i to ne jednom. Nije mi horor kad mi se bljuje, nego baš to, kad te obuzme išćekivanje, kad se nabriješ da ćeš biti spreman na sljedeću scenu, a ono zayeb, niš se ne dogodi i onda bum. Ono što film diže i drži su zvučni efekti, stoga film treba gledati u kinu gdje je glasno, ili doma pojačati surround.
Još od boljih horora mi je The Grudge 1,2 i 3.
Općenito, horori su negativni filmovi, koji negativno utjeću na naš duh. Nije ih preporučljivo gledati, ali zbog adrenalina i straha s kojim se ne susrećemo u svakodnevnici nadomjestimo takvim filmovima. Nekako, mislimo si da smo sigurniji doma u 4 zida pred dobrim hororom, nego recimo se snowboardom spustiti niz strmu planinu na 3000m. Uostalom, jeftinije je pustit horor, nego kupit board, i svu opremu koja će te zaštiti od lavina, itd itd itd. Definitivno sam se više "usrao" ove zime i Austriji kad sam zalutao na planini, bez ikakve opreme (osim mobitela i gpsa) iako sam znao gdje trebam ići, adrenalin i strah koji te pere kada se sat i pol yebeš penjajući na planinu (jer ne možeš dolje - jer je dole neki yebeni potok) i to po metar i 20 cm snijegu. Ovo penjanje, slobodno čitajte PUZANJE, jer po 1.2m snjegu ne možeš hodat, nego doslovno puzati mic po mic. Za sve one koje zanima kako sam prošao, nakon ravno sat i pol puzanja, došao sam do skijaške staze, mokar ko riba, pa sam se pobrao doma da se ne prehladim.
E sad, lud čovjek ili pametan.... Tko zna, ali radije snowboard nego horor