Probao jednom Symbian i N seriju,i ostao na tome.
N73-N95 8GB-5800XM-N82- N97 (kojeg sad imam).
Smartphone mi treba prvenstveno zbog neta(imam paket 200MB-30kn) i WLAN. Treba mi zbog Office-a(za skolu i to,skinem si lektiru pa je citam u busu/tramvaju do skole

),Adobe Reader-a za polaske buseva

. Treba mi dobra kamera da mogu uhvatit sve sto se dogadja(N97 zadovoljava). Nekad mi bude dosadno pa si pustim pokoji film(DivX). Navigacija mi je bila puno puta korisna(GARMIN + AdriaRoute 3.0 trenutno). Pa onda da ne nabrajam koliko igara ima koji koriste accelerometar pa mozes ubiti dosadu. Koja je milina jos na ovoj N97 qwerty+touchscreen. Ima tu jos puno stvari koje koristim kojih se ne mogu trenutno sjetiti...
Sto se tice minusa na smartphone-ima,navedena je baterija. Pa khm,meni traje dobra 3 dana,iako ga redovno koristim(30min poziva,30 min WLAN-a itd svaki dan) tako da mu to nije minus(posto N97 ima 1500mAh bateriju). Nekada je spor(rijetko..samo izadjem na Home i vratim se u program i onda radi kao sat)...tako da,nema toliko minusa.
E sad,ja sam ti naveo svoj slucaj,sta najvise koristim na mobu i koje programe,i opcenito za moj mob. Sad ako ti mislis da ti trebaju takve neke stvari,onda malo promotri neki smartphone(bilo koji OS,neces pogrijesiti..stvar je ukusa) te vidi sta koji ima. Naravno,znas da su ovi malo bolji preko 3500kn novi. Zato je tu pretplata

.
Ako se odlucis na smartphone,pamet u glavu,odaberi nesto sto valja i sretno s mobom.