Greska
Zadnji moj smart je bila Nokija 5800, ali ni to mi se nije svidjelo, jer ruku na srce symbian i nije najbolje rijesenje u svijetu smartphonea, a nikad nisam bio ljubitelj preskupog rijesenja u vidu Iphonea.
Nedavno sam se poblize upoznao sa Android platformom i ostao odusevljen mogućnošću, brzinom,jednostavnošću i stabilnošću platforme, odnosno sve ono sto symbian nije imao. Vidim da tu neki imaju nesto protiv toucha, ni meni se nije svidio na 5800, ali kad kupite telefon sa kvalitetnim kapacitivnim touchom, nema vise povratka na tipke
Mob je full jednostavan, ima dosta korisnih i besplatnih aplikacija, touch super radi. U posjedu sam HTC magica koji je kod mene dosao u zamjenu za 1300 krznenih zivotinja, znači nista preskupo.
Aktivirao sam si internet paket od 50 mb i njega plaćam 25 kn, tele2 i to mi je dosta za sve moje potrebe, plus sto se dosta cesto spajam preko wifija , naravno di je to moguce.
Imam pristup internetu, na normalnom ekranu i stvarno surfanje nije problem, pristup svoja 3 maila, msn, skype, fcbk, imam navigaciju. Imas dosta zgodnih aplikacija, tipa flashlight, kompas, vaservaga, razni pretvarači mjera i jos brdo toga. A najbolje od svega je taj androd market, odes tamo, nadjes aplikaciju, skines, instaliras i koristis. Simple as that. sve manje vise besplatno.
A kad se sjetim symbiana, apsolutno svaka postenija aplikacija se plaća, onda moras naci krekanu da ti radi, pa to preko kompa instalirat, pa slozit signature aplikaciji, uglavno 100 gluposti za aplikaciju tipa posteni alarm, callface ili slično.
Preporučam ti da si malo isprobas neki android telefon i ako ti se svidi, neces pogrijesit, imho. Ja sam sad siguran da se vise nikad ne vraćam na obične telefone bez toucha