Evo da javim update što je i kako prošlo.
Tvrtka je u Samoboru, ne bave se informatikom već X djelatnošću, ali ima dosta posla u firmi. Kokretno tu je oko 50 usera, 20 ws-ova, 3 servera s 10 virtualnih mašina, server firewall, exchange koji još nisam ni pipnuo jer sve šljaka, server za backup koji također nisam taknuo, te jedan server za www i web shop.
Od mene se konkretno traži da to sve radi. Kako ću to napraviti, nije bitno.
Bio sam fer i pošto nemam dovoljnu razinu znanja tražio sam 5000kn. Zašto sam tražio tako ajmo reći male novce? Blizu sam doma, imam gablec, dobivam besplatni auto servis, imam priliku učiti i raditi s aplikacijama koje mi jednog dana u slučaju tko zna čega mogu pružiti kakav takav posao, pa makar i u fušu. Opet, ako to sve savladam i postanem punokrvni administrator s iskustvom i znanjem, garantira mi se povećanje plaće u što nemam razloga ne vjerovati jer su svi u tvrtki odlično i na vrijeme plaćeni.
Ovo sam morao mudro odigrati, jer najlakše bi bilo cijeniti sebe i baciti cifru na stol. Ja mogu živjeti i od 5000kn odlično bez da mi išta fali. Sve što dođe povrh toga, meni je dodatni plus. A rečeno je da će doći i ja mu vjerujem. Sve je sad na meni.
Što se posla tiče, sve što sam radio ovaj tjedan je jebanje s mrežnim skenerom kojeg sam uspio riješiti jedino instaliranjem novog firmwarea, instalacija specijalnih aplikacija na servere i ws-ove, malo karanja s firewallom, ponovno definiranje ip adresa te se evo jutros zblesirala oracle baza, a i to sam riješio u kratkom roku. Većinu vremena sam proveo na internetu prekopavajući on line manuale za exchange te rad u joomli. Mislim da sam za ovaj posao koji sam dosad radio odlično plaćen. Nadam se da će tako i ostati... Eto dečki, iz prve ruke koliko sam mogao reći. Ako vas štogod zanima, samo pucajte, tu sam.
I da, jesam li rekao da radim svaki dan od 8h do 16h, a subota i nedjelja potpuno slobodne? Bez laptopa i mobitela, to nam ne treba ovdje... Uživancija!