Citiraj:
Autor Joshua
Pozz.
Molim pomoć u rješavanju slijedećeg problema: u Win 7 x86 Enterprise mi pod nekim programima (npr. Tag&Rename) ne radi copy-paste, dok uredno radi pod Office aplikacijama. Na netu nisam našao nikakav konkretan odgovor (ekipa spominje da im ne radi pod XPima, Office i sl.), dok je meni sve donedavno šljakalo skroz OK.
|
Riješio problem skidanjem novom verzijom Tag&Rename tak da sad radi.
Imam još jedno pitanje pa molim za pojašnjenje. Imam 2 OSa Win 7 Ent. x86 i Win7 Ult. x64 (kojeg planiram u dogledno vrijeme preinstalirati). Problem mi je kod x86 taj što kad kopiram podatke sa diska na disk traje čitavu vječnost, prve krene OK par sec., onda stane na cca. minutu, te nakon toga uspori prijenos podataka sa nekih preko 100MB/sec na 1-3MB/sec, nekad i manje. Virtualna je smanjena na 512MB ali stalno imam feeling da komp koristi virtualnu umjesto RAM-a. I znam da može koristiti malo preko 3GB RAMa zbog x86 ali ne znam gdje nastaje zagušenje. Znači podignem sistem, otvorim resoursce monitor i dignem 2 win explorera za kopiranje. Diskovi nisu u RAIDu i kopiranje na istoj particiji ide brzo kako treba. Upravo kopiram mapu od cca 1,3 GB, vrijednosti u Resource monitoru su : Hardware reserved: 5122MB, In use: 955MB, Modified: 59MB, Standby: 2020MB, Free: 4MB. Komp svakih par sec. zabloka, mapu je krenuo kopirat sa 65MB/sec, pa zastoj, pa onda 5MB/sec. CPU koristi 10%, Comodo kaže da je pokrenuto 63 programa u memoriji, večina su windows procesi+Comodo firewall, Avira antivirus, Firefox, 2x Win explorer+copy, te Resource monitor.