View Single Post
Staro 02.06.2010., 08:59   #134
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
A ljudi moji, žao mi vas je, ali što se tiče državne mature i bilo kojeg oblika mature/ispita na fakultetu, sjesti i zagrijati stolicu - nema druge, ako vas u školi nisu adekvatno naučili. Ja sam pohađao jezičnu gimnaziju, u kojoj nismo imali kvalitetnu kemiju prve 3 godine (jedino organsku u četvrtoj), a matematika mi se nije dala raditi (problem je više moje prirode, nego profesorske) i zapravo sam imao velik hendikep. Osim toga, matematike smo imali sat manje tjedno nego što je ima u općoj.
U 4. razredu, prihvatio se stolice, kupio dodatnu literaturu za kemiju i matematiku, pohađao pripreme za maturu, lijepo sve nekoliko puta kvalitetno izvježbao, ponovio i upao na željeni faks i željeni smjer bez plaćanja. S tim da je tada bila velika navala za kemijsko inženjerstvo i tehnologiju, valjda je po prvi puta u novijoj povijesti bilo više zainteresiranih nego mjesta na fakultetu. Iz matematike sam imao dvojke sve četiri godine, a ocjene iz kemije su varirale od 3 do 5 (prosjek svih godina je bio oko 4 ako ništa drugo).
Moguće je upasti, samo "grijehe" iz prošlosti treba nadoknaditi radom. Sad, ovisno o fakultetu, tj. zainteresiranosti za taj fakultet takvo što je teže za postići, ali ne treba očajavati. Doduše, nažalost na medicinu je recimo nemoguće upasti s lošim prosjekom zbog hendikepa manjka bodova ocjena iz srednje, jer su svi iznimno konkurentni na prijemnom tog fakulteta.

Što se tiče profesora, slažem se s yedwyem, mnogo njih nije niti toliko motivirano za samu nastavu kad se većina djeca postave:"Kaj bum ja to učil, bum si šalabahtera napisal" ili "Kaj mi tu moramo učiti takve gluposti, kaj će mi to". Da, možete reći kako su oni plaćeni za to, ali na kraju krajeva i oni su ljudi i naravno da takav stav loše utječe na samu nastavu. Ali opet, djelomično se slažem i sa tezom "kaj će mi to". Al' treba stisnut' zube i trpit'

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 02.06.2010. u 09:10.
Swarm dude je offline   Reply With Quote