Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Ma znam sta si mislio,ali ja sam pitao da li imas takav disk pa tocno znas da je EALS tisi i hladniji od FAEX ili si citao po netu kao i ja  . Zato sam napomenuo da je meni najbitnije osobno iskustvo jer se nekad osobno iskustvo ne podudara s napisanim testovima na netu. A i poimanje tiho/bucno je razlicito kod svih i kod nekih je tiho zapravo dosta bucno. Zato sam i napisao da li netko moze opisati koja je razlika izmedju 640AAKS i 1002FAEX.ali na bazi vlastitog iskustva. NHF cijenim svacije misljenje pa i tvoje ali iskustvo mi ipak znaci malo vise. 
|
pošteno
1002FAEX nemam, ali imam na poslu WD1001FALS i 2xWD10EALS u RAID 1. a to je u biti isti disk, samo što je FALS i dalje black, ima 5 godina gare i skuplji je. EALS je FALS kojem je srezana gara na 3 godine, jer će black od 1TB ostati samo FAEX. što se tiče njihove buke/zagrijavanja, malo se čuju, ali nije sada da ne možeš bit kraj kompa. o zagrijavanju sve najbolje, vent 120mm piri po njima, 33°C ne prelaze.
tako da, kao što sam ti rekao, uzmi onda taj FAEX. ako budeš kupovao ploču uskoro sa SATA 3.0 kontrolerom, barem ćeš imati nativni SATA 3 disk.