View Single Post
Staro 30.05.2010., 16:43   #75
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor centaur Pregled postova
Ne kužim samo koja je svrha toliko optika u kompu (uvrh glave 2 optike su potrebne), dali ti sve 4 koristiš odjednom ili ? Zatim stotine ventilatora (čuje se negdje ko helić bokte, a ničemu ne služe osim da stvaraju buku i čak pogoršavaju protok zraka, bolje bi 2 venta hladila, makar ne vjerujem da se ti kompovi uopće pregrijavaju i da su potrebna i ta 2 venta). Ili dali koristiš game-port ? Tko danas koristi game-port u drugom desetljeću novog stoljeća novog tisučljeća ?
Ja sam isto imao gro krame, koje sam isto mogao nakrcavat u komp da mi se skuplja prašina, grije i troši struju, ali ja sam sve ponudio odjednom , a ne komad po komad, svu tu kramu u paketu u jednoj vreći za 50 čuna, sam da se riješim, a za to sam si kupio nešto pošteno što mi zaista treba ili otišao s frendom na par pivi. Velim, sve ima kupca. Samo čovjek treba znati prodavati.

Inače što se tiće estetike, nekom je lijepo, nekom je ružno, ja osobno mogu reći da mi nije ni jedno ni drugo, ravnodušan sam, ali mi se čini sve to skupa besmisleno, uzalud potrošeno vrijeme.
Jedna od te 4 optike je neispravna pa nije ni spojena. Ako bi ju spajao morao bi iskoristiti ATA100 PCI karticu, jer na maticnoj imam samo 4 IDE konektora (3×cdrom i 1×hdd).
Sto se ventilatora tice... Svih navedenih 5 kompova su extra silent... Vecina ventilatora je na 5V, ili iskljucena. Kompove jedva cujem, a sto se temperatura tice... Svih 5 kompova se dosta griju, jer su ventilatori na 5V.
Uglavnom, nista se ne cuje ko helikopter jer su ventilatori na 5V i po zelji se mogu iskljuciti.
Kompove sam slagao da budu funkcionalni, kako za mene tako i za druge. Sigurno netko još koristi game-port a kad imam doma karticu (visak), zasto nebi ugradio, mozda ce nekome zatrebati. (Da napomenem da navedenih 5 kompova iz siga ostaju kod mene, jedan u vikendici, drugi u dnevnoj, pa treci u drugoj viknedici, cetvrti kod mene i peti kod bake , tako kad svigdje dodjem da imam komp i net).
Kupio sam od tebe sve one kablove i sve sam potrosio (osim LAN kablova), cak sam kupio od nekog jos kablova... Imam doma vrijednije komponente od par desetaka kablova, ici ce sve u prodaju kad poslikam i sl. Ili u PCE donatore. Vjerojatno cu i ja tako staviti sve u jednu kutiju i prodati u kompletu.

PS: samo da kazem da cu za koji dan nabaviti novi s.A procesorcic i da cu napajanja codegen 300W i frontier 400W zamijeniti.
Computer_Modder je offline   Reply With Quote