Meni je do sada najveća visina bila nešto oko 1300m. Još sam na gurtni. Kada se skinem sa gurtne ide otvaranje na slobodno (idući put kada budem skako bih trebao preći na slobodno otvaranje). Kada se nakupi 15-20 skokova onda se ide na 2000, 2500, 3000 metara i ima se slobodnog pada oko 40-50 sekundi (zavisi od toga koje figure radis i kakvo je vrijeme). Kada skaces sa 3000m padobran bi ti trebao biti otvoren na oko 1000m, kada iskačeš sa 1000-1100m padobran bi ti trebao biti otvoren do 700-750m.
Oprema (padobran, kombinezon, kaciga, brile) je uključena u cijenu obuke i skoka. Kombinezon ti nije obavezan, mozes ga obuci ako hoces, a i ne moras. Jedina funkcija mu je da te stiti od hladnoce.
Do sada sam imao 8 skokva. Počeo sam skakti pred sami kraj prošle sezone, pa me je uhvatila zima, pa onda loše vrijeme i nedostatk para i vremena. Sve u svemu rezime je sledeći:
Broj skokova: 8
Ukupna visina: 8500 m
Potrošeno $$$: 560 KM (~280 €)
Citiraj:
Autor danc00
Nitko nije pital, jel ti se otvoril padobran?
|
Do sada se otvarao kako treba.
Citiraj:
Autor danc00
Svaka čast na podvigu...kakav je filing kad se leti ?
|
Osjećaj je predobar. Ne može se opisati, moraš probati. Ako ne smiješ sam onda bar tandem skok (zakačen za instruktora). Brzina leta u slobodnom padu dostižu i preko 250 km/h, osjećaj slobode u tolikom prostoru, ma nešto najbolje što sam do sada probao.
Ovde nisam pisao dugo, a imao sam i onaj "najgori" skok. To je bio treći po redu (ovaj na snimku u postu iznad). Imao sam jako veliku pauzu (preko 3 mjeseca) pa mi je došlo iz guzeci u glavu šta radim - postao sam svjestan skoka i letenja pa je taj skok bio psihički najteži. Predomišljao sam se da li da odustanem ili ne. Na kraju sam ipak izašao na papučicu i na njoj se zadržao jako dugo (vidi se na snimku fino) i onda se pustio. Poslije tog skoka je bilo fenomenalno, opet sam se oslobodio i sada treba da pređem na slobodno otvaranje. Zadnji skok je bila simulacija slobodnog otvranja i ako bog da idući put kda odem biće još jedan skok sa simulacijom i onda "zbogom gurtna" - prelazim na slobodno.