View Single Post
Staro 29.05.2010., 18:13   #5
syzygy
Premium
Moj komp

syzygy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Dobra ideja, ali ne baš dobra realiacija.
1. Ne utječu atmosferilije na sve vrste bakrenih vodova,
Slazem se, ne utjecu na sve, ali na dobru vecinu da, to je mana bakrenih vodova i na starije vodove vise utjecu kisna razdoblja nego na novija. Ovo ti govorim zbog toga sto se prate i evidentiraju problemi s padom brzine i najcesce su vezani uz kišu ili snijeg.

Citiraj:
2. Dobro spojene tropinske utičnice ne moraju uzrokovati nikakve probleme, kao što i loše RJ mogu
Vecina korisnika koja ima tropinsku uticnicu im ista stoji tamo 10 godina. Naravno, ukoliko se ocisti i sredi moze posluzit, ali RJ11 je noviji standard i svakako je bolje ocistit sve i stavit novu uticnicu.

Citiraj:
3. Kabel je rijetko kriv za probleme, osim ako nije oštećen,
Upravo je to problem kod vecine korisnika, ne zele shvatit da problem moze stvarati jedan posrednik poput tog kabela od zidne do modema. U 10 slucajeva gdje se javlja pucanje veze njih 6 se rijesi zamjenom tog kabela, pogotovo ako se radi o kabelu koji je 5+ metara dug. Govorim ti iz iskustva.

Citiraj:
4. Problem s IP postavkama je rijetko kad uzrok nespajanja
Opet se ne slazem

Citiraj:
5. Nemaju svi DSL uređaji varijantu s crvenom LED-icom (i za ovaj termin "strujno pražnjenje" prvi put čujem, moram priznati)
Zaboravio sam napomeuti kako se radi iskljucivo o Thomson TG782/780/706 uredjajima, prepravit cu nakon posta.

Citiraj:
6. Zadnja stvar kod nedostatka svjetla na LED-ici LAN konekcije je reset uređaja
7. Setup wireless konekcije baš i nije po PS-u,
8. Nije DSL kabel već običan telefonski kabel, nema razlike,
9. Modem će u pravilu sam sve "povući" što mu treba, reset nije toliko problematičan...
DSL kabel ili telefonski kabel, ista stvar, i sam si rekao. Reset na tvornicke i promjena kanala u wireless postavkama je nesto sto u vecini slucajeva pomaze (opet, ovisno o kvaru), samo sto dobar dio korisnika ne zna da to napravi agent sa svoje strane.

Uocene greske cu sad ispravit, ako imas jos sto nadodat slobodno napisi. S tim da, kazem, nisam ovo sve napisao na temelju guglanja, nego na temelju dvije godine iskustva u dva razlicita telekoma.
syzygy je offline   Reply With Quote