Ma caka je u tome što je to jedna renomirana firma, imaju dobre uvjete rada i dobre plaće za naše uvjete. Njemu je čovjek koji je to sve održavao i imao u malom prstu dao otkaz i sad traži nekoga tko ga može bar približno zamijeniti.
Mojih 60% znači da u životu nisam vidio ni probao raditi sa korporativnim firewallom (jedino ISA ali ona nije ovdje u igri, no svejedno mislim da su ti firewallovi teža pljuga za klince iz osnovnjaka), te SQL ne znam ni beknuti, a cijeli je web npr napravljen na SQL-u i zahtijeva doradu i održavanje, integraciju web shopa, sa linuxom također nisam na ti jer nikad nisam imao prilike raditi na tom operativnom sustavu (pogotovo ne kompleksne mreže).
Ostale stvari kužim, exchange, backup, HTML, networking, za mail server od keria nemam pojma zašto mu treba ako ima exchange, no to je bio jedan od uvjeta zapošljavanja. Joomlu sam instalirao i to je isto "za kuharice".
Ne planiram se jeftino prodati, znam da će biti zajebancije 24h dnevno/7 dana u tjednu jer sam bio IT ovac i vidio sam sto drugih i znam kako to izgleda. Tražit ću minimalno 10.000kn i ugovor na tri mj. Čisto da vidim mogu li ja to ili ne, da budem pošten i prema sebi i prema njemu. Također ako se ne pokažem dovoljno kvalitetan, neću reći ni a ako me manje plati. Ako se pokažem i ako uspijem poloviti sve stvari koje ne znam, tražiti ću više uz ugovor na stalno.
Moram se nadovezati na kolegu prije mene da se IT struka previše podcjenjuje. Dok neki analitičar tržišta u Allianzu bere 50.000 kn mjesečno za par sastanaka i prezentacija, te nebrojeno puno nagrada i domjenaka i isprdavanja, drugi čovjek koji radi ovakav sličan posao kao što bi ja trebao + ispisuje bezbrojne linije koda u dot.netu zarađuje 5-6.000 kn i uz to nema ni život ni prijatelje jer ga je posao "pojeo". Nema poštovanja ni respekta u kapitalizmu, svi smo crvi i tko se dobro uvuče, taj dobro i prolazi. Ja sam isto šljakao u jednoj poznatoj firmi u marketingu. Uguzio se do pozicije managera, brao odličnu lovu ali samo dok sam šefovima išao niz dlaku. Kad mi je dopizdilo, odmah sam potjeran na ulicu. Nije bitno koja si sprema i koliko znaš, ako si dobar serator i muljator. I zato mi se gadi naš mentalitet i način poslovanja gdje vrijedni ljudi obično budu bačeni na dno, a guzonje se ističu tuđim uspjehom.
Eto, malo bijesa