Uvijek kad vidim ovako nešto izgubim živce.Baš me zanima kako bi reagirali liječnici kada bi se pojavio oglas gdje se traži kirurg sa dobrim poznavanjem psihologije, koji bi povremeno radio kao oftalmolog i ginekolog, a tu i tamo bi mijenjao kolegu zubara? U tvom slučaju ja vidim posla za minimalno dva čovjeka. Na stranu što postoje ljudi koji su to, uz izniman trud i učenje, sposobni donekle kvalitetno odraditi sami ali ja u tvom slučaju ne bih tražio ni kune manje od 10000kn. To je debeli discount zbog teškog stanja u zemlji. Pazi-znamo što je Exchange, a što se krije iza održavanje mreže od 10 servera i 20 radnih stanica sam bog zna. I kakav to još mail uz exchange? A tek izrada web stranica-pa samo tu možeš krv propišati ako se radi o nečemiu iole kompliciranijem.Takvi poslodavci će poslije kukati kako nema informatičara i kako ljudi ne žele raditi. Pri tom ne navedu da su za ovako nešto htjeli dati plaću od 3200+gablec. Ponovo totalno podcjenjivanje IT struke. Poslodavci debelo koriste tešku situaciju u zemlji da bi što više izmuzli ljude. Pa što si ne uzmu neku domaću outsorcing kompaniju da mu to rade? Možda dižem frku bez veze i taj "gazda"je spreman dobro platiti čovjeka. Samo nekako sumnjam kada vidim što ti je sve utrpao i kakve su mogućnosti usavršavanja i napretka. Na žalost kod nas ne postoji nikakva regulacija cijene rada IT stručnjaka. Ako ti ne prihvatiš posao za malu lovu sigurno netko hoće. I teško je tu bilo šta napraviti. Ali probaj svoju kožu što skuplje prodati jer poslodavci obično izgledaju normalno samo u fazi pregovora za plaću. Poslije će ti piti krv na slamku. Naravno sve ovo stoji ako zaista znaš posao. Nije mi doduše jasno ovo 60%-70%. Znaš toliko od svačega ili npr. znaš Exchange, firewall i održavanje mreže ali nemaš pojma o Joomli i izradi web stranica? U svakom slučaju ako znaš znanje ne prodaj se jeftino, a ako si "igrač" zadovolji se sa bilo čim jer puno je sposobnih nezaposleno.