Tema: Apple iPad
View Single Post
Staro 28.05.2010., 13:01   #229
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Ajde da se i ja nadovežem na to famozno čitanje knjiga na iPadu. S obzirom da mi draga ima Sony PRS-600 iz prve ruke znam što znači punokrvni ebook reader i zašto su neusporedivi s dotičnim.

Prvo i osnovno, iPadu je to usputna funkcija. Istina, ekran u boji, brza matrica, eye candy, atraktivni efekti i sl. su magnet za mase, ali nebitni za one kojima su stvarno bitne knjige, a ne Cosmo na "ajPedu". Ebook readeri služe tome čemu služe - čitanju knjiga na najbolji i najpraktičniji mogući način.

Drugo, svi vi koji zagovarate iPad kao ebook reader fino uzmite knjigu od soma strana pa krenite na maratonsko čitanje. Usput skoknite do najbliže ljekarne po Isopto Tears ili nešto slično da vam oči ne odrvene od čitanja s ekrana s pozadinskim osvjetljenjem. Iako čak ni to ne pomaže na dulje staze...

"Ali on svijetli u mraku, kuiš ono...!" - Da, i prave knjige isto svijetle u mraku. Kak su samo opstale toliko dugo bez tog uber fičra?
Btw, sa Sonyjem je stigla i kožna futrola s malom lampicom. Na taj način isto svijetli u mraku, a ne umara oči.

Treće, malo je pretežak (~300g vs ~700g) za čitanje. Bar tako tvrde oni koji ga imaju.

Četvrto, iPadov glossy ekran?

Peto, podatak trajanja baterije od 10 (marketinških) sati naspram 2-3 tjedna prosječnog čitanja govori dovoljno.

Artistar je offline   Reply With Quote