View Single Post
Staro 26.05.2010., 13:16   #1307
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Astral Pregled postova
moze pitanje samo,

frend ima p5q pro p45 i e7200 i ima problema sa bilokojim multiplierom koj je manji od 9, dakle postavi proc na odredenu frekvenciju i stabilan je i samo promjeni to da malo digne fsb i smanji multy na 8.5 sta rezultira istom frekvencijom i odma dobi nestabilnosti, voltaza naravno ista

sad sam mu ja bio posudio svoj e7500 i opet ima istih problema, sa multy 10x mu ne radi jednostavno, radi, al nije stabilno

jel to problem sa procesorima opcenito ili je do njegove ploce?
jeste probali staviti zadnji BIOS official? ako ni to ne pomaže, probajte staviti KET mBIOS zadnji koji je. možeš ih skinuti ovdje.
tu ti je cijela serija za P5Q ploče. znalo se to događati, sranja sa multijima i sa FSB Term Voltage, pogotovo na P5Q SE2 pločama. eto, probaj pa javi.

Citiraj:
Autor komax Pregled postova
Jedno pitanje, na racunaru imam maticnu plocu Asus P5Q SE2, procesor Intel Pentium Core 2 Duo E7500, Hladnjak mi je Cooler master Hyper Cooler 212, napajanje 450W (nije neki poznat proizvodjac), memorija mi je Apacer DDR2-800, 2048, Zanima me mogucnost overclocka a da sistem ostane stabilan. Ja sam pokusao podici FSB Frequency na 333, a DRAM Frequenci na DDR2-887. Temperatura mi ne prelazi 39 stepeni, a procesor radi na 3,6 GHz. Posto nemam iskustva u ovome zanima me vase misljenje je li to u redu i da li neko ima prijedlog kako i koliko da overklokiram stroj da bi bo stabilan. Hvala unaprijed.
prvo, obavezno stavi zadnji bios jer će ti se ploča smrzavat povremeno ako budeš dirao neke napone, kao npr FSB Termination, NB voltage i Core. prošlo mi je desetak tih ploča kroz ruke i sve su imale taj problem. čak je i u zadnjem biosu objašnjeno da se to ispravlja flešanjem.

drugo, bilo bi jako dobro kad bi znao koje/čije je to napajanje, jer to je VRLO bitna stavka što se overclokanja tiče.

treće, nađi i pročitaj goddamn sticky vezan na temu overclokanja, na ovom istom forumu. Ukratko, pazi da proc nejde preko 65°C, no zbog coolera nebu ni išal preko toga, i nemoj mu davat preko 1,39V za 24/7 rad. za sve pstalo tu je sticky.
Brko je offline   Reply With Quote