View Single Post
Staro 23.05.2010., 16:30   #503
lovretta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
Eto kako je Soltekica osla u vjecna lovista, komp koji sam do danas koristio kao gateway, dobio prenamjenu. Tako sam ga napunio sa 2*256 MB, 80 GB HDD, pred par dana sam vec bija stavija P3 733, kupljen na ovim prostorima za 10 kn Hladi ga neki bakreni socket A hladnjak.
Matična je neka Chaintech microATX, 815E chipset, integrirana grafika, zvučna. Potonja je užasna, pošta sve moguće šumove i zvukove na zvučnike i ima užasno jak izlaz. Čujem na zvučnicima impulse generirane od: strane hdd-a (dok seek-a malo jace), kako micem misa i kako scrollam i jos nekolicinu drugih zvukova.

Tako sam se malo pozabavio da vidim dokle će ovo ić, eto otišlo do 150 MHz fsb, ram isto tako (no nesto mi sa memorijom smrdi, poslije o tome). Upravo uzvrtio Super PI 32M.

CPU-Z validacija - nesto krivo cita kolicinu memorije, trebalo bi bit 512MB

Super PI

A sad...Everest memory bench:

ovo je sa 150 MHz FSB

dok je ovo 133 FSB (dakle default)

Kao što vidite, na default FSB-u Read/Write su isti, ili tu negdi, dok je sa povećanim taktom write manji i od onoga na default fsb-u. Dali sam u pravu ako mislim da u biti memorija samo "glumi" da može na 150 radit? Odnosno da eto radi, ali da ima grešaka pri tom?
lovretta je offline   Reply With Quote