Dobar dan, molim forumašku ekipu da mi pomogne u ispravnom izboru

laptop bi koristio najviše za posao vezan uz fax(genetski algoritmi, programiranje u visualu, matlab, neka videokonferencija, web dizajn itd.)...igrice jako rijetko igram, to mi nije prioritet, dakle ne trebam divlju grafičku(u korist dužeg trajanja baterije)... znači tražim robustan, kvalitetno izrađen laptop(bez packave plastike pliz

) za ugodan višesatni dnevni rad(koji bi mi zamjenio dosadašnji desktop pc..) inače sam pročitao nekoliko vodiča na netu i ciljam na neke provjerene i "jače" marke - hp, toshiba, lenovo.. :P detaljnije ću napisati zahtjeve što se tiče nekih komponenti:
- ekran - 15.3, 15.6"(nikako ne dolazi u obzir glossy

)
- brz procesor i memorija - zainteresiran sam za nove verzije intelove i3 i i5 serije te oko 4 GB DDR3 RAM
- hard disk drive - 320 do max.500GB, SATA, 7200rpm
- baterija - 6,8 ćelija, autonomija do 4,5 sati rada
- os - ne treba mi nikakav predinstalirani, dakle čisti freedos
Evo nadam se da sam dobro objasnio

Proletio sam netom i naišao na neke modele koji vuku na poslovnjake pa dajte evo par savjeta u vezi ovih:
sa toshibom nisam imao loših iskustava, ovaj mi se čini dosta robustan i kvalitetne izrade, jedino je cijena od mog budžeta malo iznad:
TOSHIBA Tecra A11-11Q
i više nego dobar acerov laptop, jedino nisam siguran za ekran da li je mat:
ACER Aspire 5942G-434G32MN
nekako meni najbliži i najprovjereniji hp, odlične brze komponente, jedino da ima duplo više RAMA :P :
HP ProBook 6540b WD685EA
Naravno, SVI ostali prijedlozi i iskustva su dobrodošli.... Za laptop mislim dati oko 6000kn.
Lijep pozdrav.