View Single Post
Staro 22.05.2010., 23:07   #102
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Evo kupio sam danas WD My Book Essential 1 TB 3.5", 800kn u Metrou.
Korištenje: Backup za 4 računala (1x Win 7, 3x Win XP)

Nemam pojma što je nutra, ovi naši trgovci spominju nekih 7200rpm, ali mislim da je nutra Caviar Green. Garancija je 2 godine.

U radu mi se čini da je tih i da ne vibrira previše. Grijanje je isto OK. Evo baš sad već dulje vrijeme radi backup skoro svega i nije se puno zagrijao. Brzinu ne znam koliko ima smisla komentirati kada je disk USB 2.0.

Spajanje je naravno klasika, USB i adapter za struju.

Ono što mi se ne sviđa:
-WD malo pretjeruje s bijelim ledicama, isto kao na WD Live TV kojeg imam, ovo svijetli k'o Betlehem i uopće ne vidim svrhu tome
-Očekivao sam mnogo više od ugrađenog softvera za backup (SmartWare). Njegov sustav backupiranja valjda može zadovoljiti samo najosnovnije korisnike.
Naime, program "pročešlja" disk i onda ispiše da imaš xy slika, yx muzike, z dokumenata...i nudi backup toga, a meni naravno treba da mi backupira neke foldere takvi kakvi jesu, bez nekih kerefeka razdvajanja.
Za Win 7 nije problem jer njegov Backup sustav radi OK svoj posao, dok ću se za Win Xp morat snać nekak, valjda preko SyncToya. Imate vi kakav prijedlog?

Sada vidim da sam post krivo stavio sinoć. Molio bi moderatora da premjesti post u pravu temu. Sorry.

Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 23.05.2010. u 11:44.
FitzTN je offline   Reply With Quote