21.05.2010., 12:11
|
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Autor McG
Za 750 kn bi čovek očekival da se sve to kaj bi ti dodal i dodatno sredil, dobi odma s kućištem. Kućište nije ništ posebno, a oni koji su ga dizajnirali su jednostavno pretjerali s tolkom količinom perforacija, rupa i ventilatora. Dobar protok zraka i kvalitetno hlađenje se dobi bez 10 ventilatora i milijun sitnih perforacija. Jedina prednost u odnosnu na ostatak ponude, je mogućnost ugrađivanja radijatora/vodenog hlađenja, a sve ostalo je čisto pretjerivanje. Još kad se u obzir uzme da primjerice (na našem području) općenito skup Lian-Li u tom cjenovnom rangu od kakvih 700 - 800 kn ima modele iz svoje PC ( 1, 2) serije kućišta, koja nude isto ko i CoolerMaster, a ne idu u pretjerivanja s hlađenjem, protokom, filtrima i ko zna čim.
|
Potpis. BC-10 sam htio kupiti. Zbog gumenih vijka za izoliranje vibracija HD, bolje riješenje za hlađenje , cable magnament, poleđini lakše vađenje vijaka hladnjaka CPU i na kraju krajeva ČVRSTOĆA . Upravo to. Idealno za noise freak-e
Citiraj:
Autor de.fang14
Prvo sam gledao antec three hundred, pa još neke modele i na kraju sam uzeo cm690 u ADM-u za 550 kuna, imo, to kuciste vrijedi toliko.
Vrijedi li uopće cm690 II tih 200 kuna više od cm690 ?
|
U početku sam razmišljao da kupim gore navedeni Lian-Li pa bio je nedostupan. Tada sam alternativu gledao Antec 300 i CM 590. Nisam htio nasljepo gledati review dok ne ugledam uživo. Izbor mi je pao na Antec 300 koju je sličan hlađenju od Lian-Li i cijenom prihvatljiv 430kn.
CM sam izbjegavao jer nema zaštitu protiv prašine. Jednostavno mi nije legao izgled, preplastičan s krom efekt i tek skuplji.
I sada CM 690II također mi ne leži, ne uljeva povjerenje u odnosu 590-tke. Samo farbanje unutrašnjost i nedostatak filtera :S Ne zadovoljava moje kriterije.
Citiraj:
Autor McG
On je mislil da je Lian Li sa svojim modelima pogodniji za modersku zajednicu (kaj nije čudno kad se pogleda kaj ljudi rade s tim kućištima), jer ruku na srce, ovaj CoolerMaster je već izbušen do samih granica. Mene ne zanimaju nikakve dodatne modifikacije i da kupujem novo kućište u rangu od 700 - 800 kn, rađe bi kupil Lian Li PC-B10, nego CoolerMaster 690 II Advanced ili nekaj slično. CoolerMaster je možda prostraniji, ali Lian Li nudi sve kaj 99% treba i traži od kućišta. Kak sam i rekel, jedino zbog čega se taj CoolerMaster razlikuje od ostalih kućišta u toj klasi, je mogućnost ugradnje radijatora za vodeno hlađenje. Kome to treba, kupil bude CoolerMaster ili slično kućište, a fala Bogu ima ih kolko vas volja. Nažalost, danas većina proizvođača cilja na gamersko-clockersku populaciju, pa su im kućišta IMHO sasvim nepotrebno nakrcana ventilatorama i perforacijama.
|
Imamo isto mišljenje. 
Bitno da kučište služi , a ne da budeš rob njemu za koju moraš živcirati oko prašine, buke.
boldane - takvih ima uvijek kao u priči. Što više krcato ventilatora stvara buku, poništava zakon fluidnost zraka , neonke i bitno da kučište izgleda futuristički ili svemirsko.
|
|
|