Citiraj:
Autor ECHO
ja sam aludirao na novije komponente par dana-1,2,3mj. max. i neslažem se baš s tom logikom ako je komponenta otvorena da joj treba srušiti cijenu 20% to pravilo nigdje nepiše ili sam nešto previdio(to je netko izmislio i nametnio kompletnom forumu, opcijom nabava.net pa 20-25%) i to najniža cijena prodaje što nema veze što se prodaje model Sapphire ali ga se komparira sa Gigabyte i sl. jer je to sve isto  .
|
Ne moraš se složiti, pa to je tvoje pravo

Ali komponenta koja je otvorena pa makar i minutu stara više nije nova. A zašto se uzima oko 20% sam već bio napisao.
I ne razumijem zašto je to problem samo nekim pojedincima dok je ostalom narodu to sasvim razumljivo.
Također uzima se najjeftiniji na nabavi iz razloga. Ako aludiraš na grafe tada je velika većina njih referentna i zaista nema veze što piše gore.
Prodavao ja Sapphire HD5870 ili Gigabyte HD5870 referentnog dizajna ama baš mi je svejedno.
Hipotetički primjer: Kupio sam u Microlineu MSI GTX 470 i platio je 3300 kn. Preglasna mi je i želim je proda. Dajem je za 3300 -20 % što je 2640 kn. Reci mi zašto bi netko tu garticu kupio od mene ako može uzet novu Zotac GTX470 u Magazin RS-u za 2600 kuna?
Ponavljam -> prvo se informirajte o tome što prodajete/kupujete pa tek onda recite koliko tražite/nudite. A ne da nazovem lika i nakon pol sata skužim da on nema pojma kaj prodaje
@bAKa-47 ako ti još uvijek nije jasno zašto sam uzeo onaj primjer nakon što sam dao cijene i dva puta opisao što/kako/zašto, tada zaista ne znam kako da ti objasnim a da shvatiš što želim reći

Jedino da počnem crtat a za to na žalost nemam vremena