View Single Post
Staro 18.05.2010., 18:52   #130
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
Ideja sa novom tržnicom je u redu. Kriteriji tipa "mogu imati account samo provjereni trgovci", "samo tko je na PCE više od..." su glupost. Ajd' malo razmislite: ako će samo vas X vrtiti nešto između sebe, koliko dugo igra može trajati?
.
.
.
Dakle, što je pjesnik htio reći: tržnica treba biti za svakoga. Kupca/prodavača procijeni sam. Ne moraš ti za glavu baš s tim likom trgovati. Ne prodaje zlatne vure kotač. Šteta je što su cendranja opečenih uništila dobru stvar, i što su time uopće opterećivali ljude koji održavaju ovaj forum, a ne mogu uz to biti i njima dadilje. Bez uvrede ikome, samo moje osobno mišljenje na koje zakonski imam pravo.
Taj X ljudi što će vrtiti neki hardver nije povezano u prsten, već konstrukcija više liči stablu ili piramidi. Uvijek će postojati grupa ljudi koja će vrtiti najnoviji i najskuplji hardver pa će razinu niže biti grupa koja je manje zahtjevna pa kupuje mid range. Ovaj high end će recimo nakon 6 mjeseci prodati hardver ovom mid rangeu, a mid range će nakon 6 mjeseci prodati na newsima ili njuškalu (pretpostavimo da ciklus od 6 mjesci znači razliku high range -> mid range). Tako će veza s njuškalom, newsima i inima biti samo preko najjeftinijeg hardvera. Radi toga ne vidim ništa loše da neka vrsta tržnice krene s ograničenim brojem članova pa se taj broj povećava npr. preko preporuke starih članova. Znaš nekoga u RL, znaš da je pošten i preporučiš ga. Torrent metoda, na tržnicu samo preko invitea.

Ovaj drugi paragraf vrijedi za neku običnu tržnicu, a naša tržnica ne spada u tu kategoriju.

Što se procjena tiče, iako se uvijek nađe netko tko navlači na više ili niže, procjene su uglavnom realne s obzirom na stanje na tržištu. Ovdje se ne uzimaju u obzir samo cijene iste takve nove kartice (Wolv je sve lijepo demonstrirao), već i što konkurencija nudi, koliko je neki dio dobavljiv (npr. socket 939 dual core procesori), alternative u vidu nadogradnje (npr. E8400 vs i3, odnosno socket 775 vs 1156...) i slično.
generic je offline