View Single Post
Staro 18.05.2010., 17:19   #123
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Gle, prijatelju... Svi se mi bavimo na ovaj ili onaj način hardware-om. I ti, i ja, i preprodavači. Ja, osobno, volim prčkati po laptopima, i bilo bi mi korisnije ovdje ili na toj novoj tržnici se dogovoriti s nekim oko nekog komada koji on ima, a ja možda imam nešto što on treba. Ako nemam, imam našu flora/fauna valutu pa to riješimo tako.

Preprodavači isto nisu svi loši. Mislim, način na koji su došli do komponenti koje prodaju vjerojatno jest. Ili su izvađene iz nečijeg kompa pod izlikom da ne rade, ili bog zna kako drugačije, možda su i pale s kamiona pa se nisu ogrebale.

Po kojim kriterijima odvajaš preprodavača, npr. grafulje, od nekoga tko prodaje svoju rabljenu? I on ju je kupio pa ju sad prodaje, tim gore što zna koliko ju je platio pa misli da gubi lovu, pa pokušava povratiti dio iste.

Komponente koje mene zanimaju ti vrlo vjerojatno ne bi nikad ni tražio po oglasu, a i kod njih je jako mala šansa da se neko obogati ili osiromaši u trgovini. Kad kupujem, to znači da mi treba jer mi negdje fali, ako prodajem, to znači da mi ne treba jer je višak dijelova. Vrlo malo je toga na lap-u nadogradivo osim meme, proca i hard-a.
[GOW]Nec je offline