View Single Post
Staro 18.05.2010., 15:43   #112
bAKa-47
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Samo jedno pitanje.

Kak znate da se ne pojavljuju ljudi sa nickovima starijih članova a da to nisu oni?

Problem je u tebi. Ako se stavi na procjenu, ljudi ti procjene realno. Ne možeš očekivati, kao što mnogi očekuju, kupit ću danas ovaj miš za 600kn i ak mi ne paše prodat ga po istoj cijeni nekom drugom. Ne ide to tako. Ako je matična 1000kn a ti je prodaješ 6 mjeseci staru, tko zna koliko si ju mrcvario i dal sve perfektno radi. Nije nova sigurno. Stavio si memoriju i izvadio iz nje bar 10 puta. Moguće je da je lem na konektorima memorije puknuo i nema dobar kontakt a matična prividno dobro radi. I tak dalje.

Sve to skupa čini procjenu na tržnici vrlo realnom jer ljudim ovdje zna proć i po 20ak komada hardwarea tjedno.
ne govorim o tome koliko je koštala za koliko si je kupio nego koliko je sada kada prodaješ nova. Naprimjer kupio si je za 1500kn prošlo 6 mjeseci ista takva nova je trenutno 1000kn. dakle tvoja ima još 18 mjeseci garancije i uredan račun. Nemože nikako biti 500kn ili manje od toga. Druga je stvar što se neki igraju sa pločom i komponentama umjesto sa lego kockicama. Al slažem se to nemožeš nikako znati. Kao prosječan korisnik nevidim razloga za stalno kopanje po komponentama. Jednom sve naštimam protok zraka temp. Svakih 6 mjeseci detaljnije ispuhivanje kompresorom. Eventualno koja nova komponenta i to je to. Bar je tako kod vecine korisnika. A opet ima i onih kojima je kučište otvoreno svaki dan a bios dnevna soba. Al takvi su u manjini. A koliko vidim ti si jedan od onih "lego igraca" ciju bi plocu procjenio za manje od 500kn
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
Sve je to uredu ali glede procijena glede tipa -20-25% za dio star par dana do 3mj je smiješan naravno sve ima garu i uredan račun(i lijepo se navede da je sve radilo na defaultu, jer nismo svi bijesni clockeri) i mislim da taj dio nije pošten prema svima jer sada si u ulozi kupca, a sutra češ biti u ulozi prodavača pa kad vidiš smiješne ponude na PM i cicijašenja glede rušenja ionako niže cijene drugačije pričaš kad se netko s podsmijehom i omalovažavanjem obrača tebi ili bilo kome.Neznači ako sam prisiljen prodati skoro novu stvar da moram trpjeti i tuđe uvrijede jel to i jesu.
Ipak gdje god da se trguje treba imati malo razumijevanja naravno obostranog te bi dogovor između stranaka ipak trebao biti na osobnoj razini i prijateljski odnosno fer-play, a ne tipa ja nudim toliko hočeš-nečeš.
potpis
bAKa-47 je offline