View Single Post
Staro 09.12.2004., 00:12   #9
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Re: Zračenje i utjecaj na zdravlje!

Citiraj:
Originally posted by Thoroughbred B

Sta mislite o tom famoznom zracenju monitora,tv-a...

sta vi mislite...
IMHO vise steti krivo postavljen monitor (npr. nije ravo ispred tebe, vec je na cosku stola pa je glava zakrenuta za neki kut u odnosu na ravninu tijela) i ako se svakodnevno radi za kompom nakon odredjenog vremena eto ozbiljnih problema...ista pjesma je i sa pravilnim sjedenjem, losom stolicom, polozajem ruku itd., znam preko nekoliko ljudi koji imaju fakat ozbiljnih problema, jedan ima velikih, dobro poznatih problema sa zglobovima i tetivama sake (neznam strucan naziv ove boljke), a drugi frend je promijenio posao jer nije moga gledati cijeli dan u 3 LCD monitora (radio je kao broker), suzile su ga i pekle oci, isprobao je raznorazne naocale, vjezbe, ali spasio se tek kad je presao u drugi odjel u banci...osobno sam imao frku s koljenom zbog nepravilnog sjedenja na stolici cijeli dan za kompom, nisam mogao vjerovati da se takvo nesto moze dogoditi, pogotovo da je uzrok moj nacin sjedenja (imao sam nagnjecenje hrskavice, promjenom "mog" nacina sjedenja nesnosna bol je nakon cca 3mj. skroz nestala)...da skratim, po meni zracenje monitora uopce nije neki problem.
Nik je offline   Reply With Quote