View Single Post
Staro 18.05.2010., 11:46   #1308
jucca
Premium
Moj komp

jucca's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Inelim Pregled postova
''M'' serija Intela je u svakom slučaju brža od Kingstona (osim možda u nekim ''write'' i sekvencijalnim testovima), a i od ''V'' serije Intela, ali zato X25-M košta cca 1700 kn i još uvijek nema TRIM podršku.

Ali koliko sam shvatio iz tvojih prethodnih postova, ti si ciljao na X25-V 40 GB (dakle, V serija Intela), koji je cca 850 kn, i zato sam i rekao da je isplativiji, ako ti je 40 GB dovoljno za sistemski disk.

Meni je recimo 40 GB premalo, jer imam samo SSD u kompu (podijeljen na dvije particije - jedna za OS i programe, a druga, vrlo mala, za nešto muzike i stvari koje svakodnevno koristim), a jedini HDD koji sam ostavio je eksterni, koji mi služi kao podatkovni disk.
Da, u pravu si. Ma sve mi se izmisalo, mislio sam je ovaj od 40GB kojeg ciljam za 800-900kn M serija. Radi se ipak o V seriji. 40GB za prvu ruku mozda i stvarno jest premalo, ali planiram ubost jos jedan pa u RAID, sto daje 80GB sto je za 16GB vise nego recimo Corsair Nova 64GB a i sigurno brze (?), a sve za istu cijenu jednog Corsaira (cca 1500kn)

Citiraj:
Autor pingmachine Pregled postova
ako misliš da nešto moraš imati na temelju toga što drugi pišu, onda ti garantiram da to uopće ne moraš imati

SSD je zgodna stvar, ali jako, jako daleko od toga da je svima potreban i da je baš toliko super i revolucionaran kao što ljudi ovdje pišu. naravno, ako imaš para, samo kupi, neće naškoditi

jedan SSD ti je dosta. nikakav RAID, to su apsolutne gluposti i preseravanja.

Godinama imam RAID0, i navikao sam na njega.
Sad sam rasprodao sam sve manje diskove koji su bili u RAIDu, i ostao samo 1TB F3, i to mi je sporo. Imam onako finu konfiguraciju, i cini mi se da mi je disk sad kocnica. kad gledam s ekonomske strane, za 1500-1600kn dobijem SSD od 2x40GB u RAID0, sto je vjerovatno brze nego uzet jedan SSD od 64GB/80GB. Sigurnost podataka mi nije prioritet jer se radi o sistemskom disku, a sve vazne stvari su na drugom disku + backup na externi + online backup.
jucca je offline