Guest
|
Citiraj:
Autor windfucker
Evo, moje iskustvo od danas iz Emmezete; naime imaju ATI-cu 5770 u ponudi i pitam za garanciju, kažu 24mj., uvoznik Asbis. Ja već platio, donesu mi sa skladišta grafu, i snimim da je ona Saphire-ova naljepnica potrgana. Na upit, teta mi odgovori da "naši dečki moraju provjeriti robu". 'Ajde dobro, znam da u bundle-u nema ničega bitnoga, no ona krene otvarati kutiju, valjda da mi dokaže kako je sve na broju. Kad ono- ispade nekakav list, vidim Asbis, garantni list, bianco, pitam tko mi to ovjerava, kaže ona- "monter".
Tražio sam da mi pozove toga "montera", kaže da ga -nemaju. 
I, naravno, nema pojma gdje bih to mogao obaviti.
Pitam, kako sada da ja znam da je grafa iz otvorene kutije ispravna, jer kako uopće mogu na licu mjesta isprobati, ako oni nemaju toga famoznoga "montera", jer nitko u tih parstotina četvornih metara u tome trenutku nije ovlašten za ugradnju, najmanje ja, naravno...dakle, ne mogu isprobat robu na licu mjesta, ne mogu niti doma to učiniti sam, ne zna se identitet niti lokacija Onoga Koji To Smije...tu je sada već nesigurna, ne zna šta da kaže,nervozno ispali da hoću li kupiti ili ne (mda, ajd' pogodi, mislim si... ).
Ipak, samo zamolim suzdržano: "Storno, molim...".
Mislim, ta Asbisova naljepnica nije nikakva novost; no novost (barem za mene) je ta da prodavač ne bi u slučaju reklamacije unutar garantnoga roka zaprimio takvu robu uopće.
Eto, gospodo, "na znanje i ravnanje" svima koji su mislili utržiti navedenu grafu, ili sličnu robu u Emmezeti- pripazite; da nije bilo pokidane naljepnice, ja bih se lijepo išetao sa grafom bez garancije...
|
Evo, mali epilog:
Zvao sam telefonski i javio mi se čovjek, saslušao me, i rekao da po pitanju otvaranja ambalaže nema problema sve dok je unutarnja naljepnica na antistatičkoj vrećici čitava (to svakako pregledati tijekom kupovine), a da za ev. neispravnost (tvorničku) proizvoda samo se pozovem na Zakon i onih 7 dana za povrat i tu nema nikakvih problema (jer Emmezeta nije osigurala stručno osoblje tako da se komponenta može na licu mjesta i po želji isprobati, tj. uvjeriti se u ispravnost na licu mjesta- dakle SA ili BEZ pečata o ugradnji).
Ukratko, rekao mi je da Emmezeta "malo" prerigorozno tumači uvjete jamstva, savjetovao mi je da kupim grafu u nekome PC shopu (naravno), a ako baš želim tu iz Emmezete, da ju slobodno kupim i ako bude ikakvih problema da mu se obratim osobno (mislim, znam da je to sve samo "na riječ", ali čovjeku svaka čast- nisam očekivao takvu "normalnost", pogotovo jer ga svakodnevno zove tko-zna-koliko muljatora i lešinara koji unda uyebu stvar nama ostalima, pa ga nisam htio više daviti sa teoretskim pitanjima).
Uglavnom, upozorio me je da su imali dosta pritužbi na navodno neispravne grafe iz serije 5 i sve uzrokovano nekompatibilnošću sa pojedinim pločama, te da se svakako prethodno raspitam na služb. stranicama i forumima...
Btw, preporučio mi je, onako usput, ako ikako mogu da idem na nVidiu, na što sam ja kao protuargument iznio da mi se doma trenutačno "vrte" četiri ATI-ce i da ATI mijenjam samo sa ATI-jem  (glupo, znam, ali nisam odolio  ).
U svkome slučaju, u nedostatku trenutne alternative a i željan malo adrenalina-kiša me malo "unjonjala" , vraćam se na pult u Emmezetu, čim osedlam svog vjernog Rocinantea... (joooj, samo da zucnu, kako će mi sjest' na volej!...oovaj, koplje!  )
Eto.
LP
|