View Single Post
Staro 18.05.2010., 09:46   #18
Jerry Drake
Premium

Datum registracije: Sep 2005
Mislim da se ne bi trebali puno zamarati s instalacijama, kolko vidim neke distre linuxa su po tome bolje idiot-proof napravljene i od Windowsa i od OSX-a. Pogotovo Ubuntu koji s Wubi installerom ne traži gotovo nikakvo znanje za instalaciju,a odmah se dobije i perfektni dual boot.

Datotečni sustav, hijerarhija foldera i nekakva pomoć za pronalaženje odgovarajućih programa za rad na kompu bi bilo poželjno malo objasnit za nekakve uvodne osnove. Ja sam, primjerice, imao na Ubuntu distri problema s pronalaženjem messenger programa s podrškom za web kameru, a da mi bude zamjena za yahoo messenger. Nakon par dana isprobavanja uspio sam podesiti Kopete messenger, ne baš lako, doduše.

Ja sam skoro pa totalni njub za Linux, pa sam uspio instalirati Ubuntu bez ikakvih problema, vro jednostavno i brzo. I pronalaženje programa sam (uz navedeni izuzetak) brzo riješio.

Možda bi korisnije bilo, ako se nekom od vas Linux power usera da, da objasnite i neke malo naprednije stvari, npr. podešavanje linux servera, enkripcija cijelog sustava u linuxu, napredno podešavanje sigurnosnih parametara...

To je barem ono gdje meni treba pomoć, instalaciju i početne stvari se jednostavnom logikom da lako srediti.

Usput budi rečeno, moram napomenuti kako me ubuntu svojom jednostavnošću osnovnog korištenja oduševljava. Sbvakih par godina malo isprobam neku linux distru da vidim što ima novog, i čini mi se da je Ubuntu je idealan za surf/mail/office tip ljudi. Igranje preko Winea nisam još isprobao pa ne znam, ali vidim po komentarima da i to šljaka perfektno.

jedina zamjerka mi i dalje ostaje vizualni identitet korisničkih sučelja. Sva sučelja su mi, blago rečeno, ružna. Nije da mi je to nešto naročito bitno, ali sam vizualan tip pa me baš pomalo bode u oči. Volio bih sučelje koje malo ljepše vizualno izgleda. .