18.05.2010., 09:17
|
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor jets0n
To sam i napravil, samo kaj još uvijek nemam ideju kaj sve tu spada. Od file systema, virtualizacijskih rješenja, window managera/DE-ova, paketnih managera, konfiguracijskih alata, upstart, plymouth...ono, lista samo raste. A i distri imaš (brat bratu) barem 5 komada inicijalno za pokrit (ak ne brojiš FreeBSD i osol). Zato i pitam ak imaš neku približnu ideju 
|
Pa kako sam već i predložio,nebih išao u takvu širinu. Bilo bi pokriveno više sekcija od same instalacije i objašnjenja osnova (datotečni sustavi i hijerarhija foldera) pa sve do te točke kad je sustav spreman za korištenje za većinu korisnika i opremljen osnovnim aplikacijama za multimediju/internet/office/igre. Od ovog što si predložio eventualno bih ugurao negdje neko virtualizacijsko riješenje (Virtualbox najvjerojatnije) dok upstart recimo nebih jer mislim da prosječan korisnik ne treba imat znanje o tome. Ukoliko želi naravno može sam iskopat dokumentaciju. *BSD nisam planirao uključiti u ovo jer se ne radi o linux distrama ali ako naiđe netko tko zna sa FreeBSD-om ili PC-BSD bilo bi interesantno uključit još i to unutra. Tutorial sam zamislio tako da ako će netko htjeti moći će kasnije dodavat sekcije za nove distre a postojeće bi se lakše obnavljalo novijim informacijama. Razgovaram i sa dečkima sa HULK-a tak da bi ovo bilo itekako moguće. Osobno recimo napravim primarnu strukturu i obradim jednu distru, druga osoba drugu i tako dalje. Ono što bi ostalo prazno a drug nebi mogli, mogu ja nadopuniti,nije frka. Razmišljao sam i o tome dali treba uključiti CLI u sve to ali mislim da za početnike je bitno da zna kamo klknuti. To bih eventualno dodao kao podsekciju za "naprednije".
Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 18.05.2010. u 09:25.
|
|
|