Jednostavno ... ako su procevi dobri i imaju više od 256 L2 Cachea (više bolje) onda ti je negdje recimo kod dva proca bonus 1 + 1 = 1,85 do 1,90. Dakle SMP ide ovako:
1. trebaš OS koji zna kaj je SMP (rad sa više proceva) Linux, Win2k, XP Pro ... oni "mali" izumrli Windowsi 9x, Me znaju samo za jednog. Sada ako imaš više od dva proca, e onda postoje Windows Server, ti vide do 4, Advanced server do 8 CPUa (i tako je mislim sa XPom, nisam siguran za XP).
2. Zatim mora sam program znat kaj je SMP. Svi ozbiljni znaju, dakle Photoshop, 3D Studio Max, Maya, Lightwave, 4D Studio Maxxon, Premiere, ...
I u konačnici recimo rendaš nekaj ozbiljno i sada rok te stinuo imaš sam jedan CPU pokreneš, komp renda ali je "na koljenima" dakle nema surfanja, kucanja po Excelu, Wordu, ... i nešto je gotovo za 60 minuta ... imaš DVA CPUa, surfaš, chataš (znaju neki sa foruma, da chatam i rendam im brodove StarTreka po naruđbi za wallpaper dok chatamo

i nešto usput računam u Excelu a komp se ponaša ko da se niš ne zbiva, ko da nisam tu) i da ona ista stvar umjesto za 60 minuta je sada gotova za 32 minute ...