View Single Post
Staro 18.05.2010., 00:25   #9
Bukva
Pokemon prve generacije
Moj komp

Bukva's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Lucie Pregled postova
Dakle, laptop će mi trebati za surfanje netom, glazba (iTunes), Office paket, filmovi te programiranje na faksu (mislim da je C++). To je svrha mog kompjutora, tj. igrice ne igram (ak i da onda na stolnom), ne fotoshopiram ništa previše niti koristim nekakve bijesne programe.
Za tako nešto je prije netbook, nego laptop.

Kod kupnje prijenosnika prvo gledaj koliko ćeš ga nositi okolo. Od 15" su noćna mora za vući ih okolo, a za ove od 17" trebaš traktor.

13" su super ako je naglasak na mobilnosti. Samo opet, pazi da ti ekran ne ispadne premali. Pogledaj u trgovini prvo kako ti odgovara (da ne bi sa 24" došla na 13", pa usput dobila potrebu za kupnju teleskopa).

Gledaj si kako ti tipkovnica paše, autonomija i zagrijavanje laptopa. To jel unutra i3/i5/i7 je više-manje sporedna stvar. Well, za tvoje potrebe, that is.

Uglavnom, da ne pametujem, za početak pokušaj dokučiti koliko će taj laptop stajati na mjestu, a koliko ćeš ga okolo vući (jer iz prve ruke ti mogu reći da 15" vući sa sobom po cijeli dan... Well, zanimljivo životno iskustvo...).

Zašto da ne kupiš Mac? Ako je za faks, onda zato jer ćeš morati imati 3 OSa gore (OSX koji dobiješ uz njega, Win i Linux za potrebe faksa).